Wall Street op weg naar verdeeld slot

Redactie ABM Financial News - 1 februari 2018, 21:28

Wachten op belangrijke bedrijfscijfers nabeurs.

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street ligt donderdag op koers voor een verdeeld slot. De Dow Jones index steeg 0,1 procent tot 26.170 punten, de S&P 500 noteerde vlak op 2.823 punten, terwijl de Nasdaq 0,2 procent in het rood noteerde op 7.398 punten. 

De aandelenmarkten gingen eerder deze week omlaag vanwege de stijgende rendementen op obligaties. De zorg is dat aandelen hierdoor minder aantrekkelijk worden. Anderen wijzen daarentegen op de solide winstgroei die bedrijven tot nu in het cijferseizoen hebben laten zien. 

Vanavond na het slot van Wall Street gaat de aandacht uit naar de bedrijfscijfers van zwaargewichten Apple, Alphabet en Amazon.

Op macro-economisch vlak werd bekend dat de wekelijkse aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in Amerika vorige week zijn gedaald met 1.000 tot 230.000 stuks. Er werd gerekend op 235.000 nieuwe aanvragen. Verder daalde de arbeidsproductiviteit in de Verenigde Staten in het vierde kwartaal met 0,1 procent, terwijl de arbeidskosten juist 2,0 procent opliepen.

Uit de inkoopmanagersindex van zowel Markit een groeiversnelling naar voren voor de Amerikaanse industrie. Deze index van steeg van 55,1 in december naar 55,5 in januari. De ISM inkoopmanagersindex, die een kwartier later kwam, wees daarentegen op een lichte groeivertraging. 

Bouwuitgaven stegen in december met 0,7 procent, wat harder was dan de verwachte toename van 0,3 procent. 

De prijs voor een vat ruwe olie is donderdag hoger gesloten. De maart-future voor een vat ruwe olie sloot op de New York Mercantile Exchange 1,7 procent hoger op 65,80 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,2515. Woensdag rond de slotbel in New York noteerde het valutapaar op 1,2414.

Bedrijfsnieuws

Time Warner rapporteerde hogere resultaten, onder meer dankzij een groei van de opbrengsten bij betaalzender HBO en populaire films als Wonder Woman en Dunkirk die werden uitgebracht door filmstudio Warner Bros. Time Warner wil fuseren met AT&T, dat woensdagavond nabeurs al met sterke kwartaalcijfers kwam en het vertrouwen uitsprak in de voorgenomen fusie met Time Warner. Time Warner steeg 2,2 procent en AT&T noteerde 4,5 procent hoger.

Alibaba zag de resultaten in het afgelopen kwartaal verbeteren en verhoogde de omzetverwachting voor het boekjaar 2018. De aangepaste nettowinst van circa 4,2 miljard dollar was echter onder de marktverwachting van 4,4 miljard dollar, waarop het aandeel 5,5 procent verloor.

Mastercard had in het afgelopen kwartaal last van de belastinghervormingen in de VS en zag de winst verdampen, maar de omzet steeg wel. Het aandeel won 2,1 procent. 

United Parcel Service wist in het vierde kwartaal van 2017 weer zwarte cijfers te schrijven en die winstgroei wordt naar verwachting ook dit jaar voortgezet, aldus de pakketbezorger, die ook de omzet zag stijgen. Het aandeel daalde evenwel 6,4 procent, omdat de operationele kosten in het kwartaal wel opliepen, wat de winst uiteindelijk toch drukte. UPS waarschuwde ook dat het dit jaar fors zal investeren in nieuwe technologie, vliegtuigen en automatisering.

Facebook steeg 3,7 procent, na bekendmaking van resultaten woensdag nabeurs. Facebook wist in het vierde kwartaal een hogere omzet te behalen dankzij een flinke stijging van de advertentie-inkomsten. De winst steeg ook, maar werd wel gedrukt door een afschrijving die gerelateerd was aan de nieuwe belastingregels in Amerika. 

Microsoft schreef door de nieuwe belastingegels rode cijfers in het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar, hoewel de omzet wel toenam dankzij de sterke vraag naar onder meer clouddiensten. Het aandeel Microsoft daalde 0,7 procent.

Qualcomm had in het afgelopen kwartaal niet alleen last van die belastinghervormingen, maar moest ook een voorziening nemen vanwege diverse boetes die door toezichthouders zijn opgelegd vanwege machtsmisbruik bij het leveren van chips aan Apple. Qualcomm daalde 1,9 procent.

eBay won 13,8 procent. De online marktplaats boekte afgelopen kwartaal weliswaar verlies, zag de omzet toenemen, net als het aantal verkopende klanten. 

PayPal behaalde positieve resultaten maar zakte 7,2 procent omdat bekend werd dat eBay minder gebruik gaat maken van de diensten van PayPal. eBay is nu nog goed voor ruwweg 13 procent van alle behandelde betalingen door PayPal. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Meerderheid fondsen in het rood.

Gisteren - Lees verder

Dow sluit onder 25.000 punten

Walmarkt stevig onderuit na cijfers.

Gisteren - Lees verder

Wall Street lijkt lager te gaan sluiten

Nasdaq toch ook op verlies.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs omhoog

Brent wel goedkoper.

Gisteren - Lees verder

Duitse beurs ziet resultaten stijgen

In 2018 zal winstgroei versnellen.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.