Valuta: euro stabiel na rentebesluit Fed

Redactie ABM Financial News - 1 februari 2018, 10:20

Fed ziet inflatie stijgen richting 2 procent.

(ABM FN-Dow Jones) De euro zakte donderdagochtend even terug onder 1,24 dollar, maar na de opening van aandelenbeurzen en publicatie van de inkoopmanagersindex voor de industrie noteerde de munt weer boven dat niveau

"Dat was een belangrijk cijfer", zei valuta-analist Paul Erdmann van Ebury over de inkoopmanagersindex voor de eurozone tegen ABM Financial News. Later op de dag volgt het vergelijkbare cijfer voor de Amerikaanse industrie van zowel ISM als Markit en vrijdag het Amerikaanse banenrapport. Een banenrapport kan de dollar laten herstellen ten opzichte van de euro, denkt Erdmann.

De inkoopmanagersindex voor de industrie in de eurozone daalde van 60,6 in december naar 59,6 in januari. In december werd nog de hoogste indexstand gemeten sinds Markit in 1997 is begonnen met het bijhouden van de data.  

Op monetair gebied meldde de beleidscommissie van de Federal Reserve woensdag dat de inflatie naar verwachting dit jaar oploopt tot 1,9 procent en naar 2 procent in de twee jaar daarna. 

Dit signaal werd opgevat als een teken van vertrouwen, met winst op Wall Street na een grote verkoopgolf op de wereldwijde aandelenmarkten in de voorgaande dagen, volgens Naeem Aslam van Think Markets.

Volgens Erdmann blijven er zorgen bij de Fed dat het niveau van 2 procent inflatie niet wordt gehaald, zei hij donderdag.

Belangrijk voor de valutamarkt in de nabije toekomst wordt de inhuldiging van Jerome Powell als opvolger van voorzitter Janet Yellen op 5 februari. De Fed-voorzitster maakte het bij de laatste vergadering onder haar leiding duidelijk dat de Amerikaanse economie rijp is voor meer renteverhogingen. Deze 'hawkish exit' betekent dat Powell zijn voorzitterschap zal beginnen met een renteverhoging in maart, stelde Aslam.

De kans dat de Fed de rente volgende maand verhoogt, wordt door de markt zeer hoog ingeschat, op meer dan 90 procent, zei Erdmann.

De eurodollar stond donderdagochtend op 1,2432, licht hoger dan de 1,2416 bij het slot op Wall Street woensdagavond. De euro stond op 0,8726 Britse pond en de dollar was 109,52 Japanse yen waard.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Update: winstdaling voor Kendrion na lastige maand december

Concern is positief gestemd over 2018.

8 minuten geleden - Lees verder

Beursupdate: Wolters Kluwer floreert op rood Damrak

Wachten op Fed notulen.

53 minuten geleden - Lees verder

Boskalis ontvangt opdracht Singapore

Contractwaarde voor Boskalis circa 300 miljoen euro.

1 uur geleden - Lees verder

Fugro gaat onderzoek uitvoeren in Chinese Zee

Contractwaarde circa 40 miljoen dollar.

1 uur geleden - Lees verder

Update: ASR verhoogt dividend flink

Solvabiliteit grofweg stabiel op 196 procent.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.