UPS schrijft weer zwarte cijfers

Redactie ABM Financial News - 1 februari 2018, 13:44

Omzet en winst hoger in vierde kwartaal.

(ABM FN-Dow Jones) United Parcel Service heeft in het vierde kwartaal van 2017 weer zwarte cijfers geschreven, nadat in dezelfde periode een jaar eerder nog een operationeel verlies werd geboekt. Dit bleek donderdag uit de resultaten van de Amerikaanse pakketbezorger.

CEO David Abney was positief over de resultaten en zei dat UPS gepositioneerd is voor groei in 2018 en daarna, onder meer dankzij het positieve effect van de Amerikaanse belastingherzieningen.

In het vierde kwartaal steeg de omzet van 16,9 miljard naar 18,8 miljard dollar. Operationeel werd een winst behaald van circa 1,5 miljard dollar, waar een jaar eerder nog een verlies van 428 miljoen dollar in de boeken kwam. De winst per aandeel kwam in het vierde kwartaal uit op 1,27 dollar, na een verlies per aandeel van 0,27 dollar een jaar eerder. In deze winststijging zit wel een positief effect van 0,30 dollar per aandeel verwerkt vanwege de nieuwe Amerikaanse belastingregels. Daarentegen nam UPS in het vierde kwartaal van 2017 ook een voorziening van 800 miljoen dollar vanwege een pensioenlast, maar die was veel lager dan een jaar eerder.

In het vierde kwartaal bezorgde UPS 1,5 miljard pakketten. Dat was een stijging van 5,7 procent op jaarbasis.

Jaarcijfers

Over heel 2017 voldeed UPS aan de eigen verwachtingen. De aangepaste winst per aandeel, die werd ingeschat tussen 5,85 en 6,10 dollar, kwam uit op 6,01 dollar. De omzet steeg met 8,2 procent naar 65,9 miljard dollar.

Outlook

Voor 2018 rekent UPS op een aangepaste winst per aandeel in een bandbreedte van 7,03 tot 7,37 dollar. Hierin is een verwachte pensioenlast van 200 miljoen dollar meegenomen. Verder verwacht UPS een positief effect van de nieuwe Amerikaanse belastingwet op de winstgevendheid en de kasstroom.

Het aandeel UPS daalde donderdag in de elektronische handel voorbeurs 1,2 procent

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Meerderheid fondsen in het rood.

Gisteren - Lees verder

Dow sluit onder 25.000 punten

Walmarkt stevig onderuit na cijfers.

Gisteren - Lees verder

Wall Street lijkt lager te gaan sluiten

Nasdaq toch ook op verlies.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs omhoog

Brent wel goedkoper.

Gisteren - Lees verder

Duitse beurs ziet resultaten stijgen

In 2018 zal winstgroei versnellen.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.