Update: Unilever besluit dit kwartaal over organisatiestructuur

Redactie ABM Financial News - 1 februari 2018, 12:21

Organisatie al ingrijpend veranderd volgens topman.

(ABM FN-Dow Jones) Unilever zal nog voor het einde van het eerste kwartaal een besluit nemen over aanpassing van de organisatiestructuur van het Brits-Nederlandse levensmiddelenconcern. Dit zei CEO Paul Polman desgevraagd tegen ABM Financial News bij een toelichting op de kwartaalrapportage aan journalisten.

Unilever heeft nu twee hoofdkantoren, in Rotterdam en Londen, en twee beursnoteringen, in Amsterdam en Londen.

Het bedrijf wil dat versimpelen en is daar deels al mee begonnen, zei Polman. "Onze hoofdkantoren zijn al veel kleiner geworden en we zijn de besluitvorming en aansturing meer aan het concentreren rond de drie hoofddivisies Personal Care, Home Care en Foods & Refreshments en is ook vergaand gedecentraliseerd naar de regionale markten."

Voor de besluitvorming over de locatie van het hoofdkantoor en over de beursnotering is Unilever al geruime tijd "in constructief overleg" met de Britse en Nederlandse regering, zo lichtte de bestuursvoorzitter aan de journalisten toe.

Intussen gaat het concern verder met de aanpassing van de productportefeuille en de introductie van innovaties. "We hebben dit jaar 10 acquisities gedaan voor Personal en Home Care en in de afgelopen 2,5 jaar waren dat er zelfs 20", aldus Polman, die toevoegde dat Unilever in het afgelopen jaar vijf nieuwe merken introduceerde.

Intussen ligt het concern op schema om medio dit jaar de Spreads-activiteiten te verkopen aan investeringsmaatschappij KKR. "De circa zes miljard euro die we daaraan over houden, willen we in eerste instantie besteden aan nieuwe acquisities, maar als we daar geen geschikte partijen voor vinden, dan kan die opbrengst ook deels of geheel aan aandeelhouders worden uitgekeerd", zei CFO Graeme Pitkethly desgevraagd.

Het bedrijf heeft in 2017 meer dan 2 miljard euro aan kostenbesparingen gerealiseerd en dat moet tot 2020 oplopen naar 6 miljard euro. "We investeren minstens twee derde van onze besparingen aan investeringen in acquisities en innovaties", zo lichtte de financieel directeur toe.

Unilever verwacht dit jaar een groei van de onderliggende omzet van 3 tot 5 procent te realiseren en de onderliggende operationele marge en kasstroom te verbeteren. Dat moet leiden tot een operationele marge van 20 procent in 2020, zo lichtte bestuursvoorzitter Polman toe.

Het aandeel Unilever steeg donderdag 0,3 procent naar 46,79 euro. Voorbeurs kwam de onderneming met kwartaalcijfers.  Volgens analisten van Bernstein en Investec waren de resultaten grosso modo goed en boven consensus. Bernstein was ook positief over de vooruitzichten voor 2018 en de mededeling dat de margegroei "op schema" ligt voor de doelstellingen voor 2020.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursblik: Barclays verhoogt advies AkzoNobel

Koersdoel naar 84,00 euro.

34 minuten geleden - Lees verder

Europese beurzen blijven dicht bij huis

Wall Street gesloten vanwege President's Day.

58 minuten geleden - Lees verder

Nederlandse Staat haalt 2,45 miljard euro op

Uitgifte twee korte leningen.

1 uur geleden - Lees verder

Beursblik: solide omzetcijfers Euronext

UBS noemt dividend sterk.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
UNILEVER toevoegen aan uw watchlist 43,62 -0,80% -0,35 43,97