Unilever presteert conform verwachting

Redactie ABM Financial News - 1 februari 2018, 08:30

Dividend verhoogd in vierde kwartaal.

(ABM FN-Dow Jones) Unilever heeft in het vierde kwartaal van 2017 de omzet zien afnemen in vergelijking tot een jaar geleden, maar de jaaromzet nam toe. Dit bleek donderdag voorbeurs uit de kwartaalrapportage van hert Brits-Nederlandse levensmiddelenconcern.

De totale kwartaalomzet kwam 1,7 procent lager uit op 12,8 miljard euro. Analisten hadden gemiddeld een kwartaalomzet van 12,9 miljard euro voorzien, waar een jaar geleden nog een omzet van 13,0 miljard euro werd geboekt. Onderliggend was er een omzetgroei van 4,0 procent.

"We hebben een goede totale prestatie geleverd met concurrerende groei, inclusief een door innovaties gedreven verbetering van volumes in het vierde kwartaal, waarbij we de marge, winst en kasstroom substantieel hebben verbeterd", zei CEO Paul Polman in een toelichting op de cijfers.

Jaarcijfers

In heel 2017 behaalde Unilever een 1,9 procent hogere omzet van 53,7 miljard euro, of 50,7 miljard euro exclusief de divisie Spreads. De operationele marge lag afgelopen jaar op 16,5 procent, 170 basispunten meer dan de 14,8 procent in 2016. Analisten rekenden gemiddeld ook op een jaaromzet van 53,7 miljard euro.

De onderliggende omzetgroei, exclusief de verkochte spreads-divisie bedroeg 3,5 procent over heel 2017, waarmee Unilever naar eigen zeggen harder groeide dan de markt. Aan deze groei droegen prijzen 2,4 procentpunt bij en volumes 1,0 procent.

De nettowinst kwam in 2017 uit op 6,5 miljard euro, een stijging van 16,9 procent. Analisten hadden hier gemiddeld een winst van een aan aandeelhouders toe te rekenen onderliggende winst van 6,5 miljard euro tegen 5,5 miljard een jaar geleden.

Aandeelhouders kunnen over het vierde kwartaal een dividend tegemoet zien van 0,3585 euro per aandeel. In de voorgaande drie kwartalen werd 0,3201 euro per aandeel uitgekeerd.

Unilever maakte woensdag nog bekend Betty Ice over te nemen, het grootste Roemeense ijsmerk, zonder financiële details te vermelden.

Het aandeel Unilever sloot woensdag op 46,65 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Meerderheid fondsen in het rood.

Gisteren - Lees verder

Dow sluit onder 25.000 punten

Walmarkt stevig onderuit na cijfers.

Gisteren - Lees verder

Wall Street lijkt lager te gaan sluiten

Nasdaq toch ook op verlies.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs omhoog

Brent wel goedkoper.

Gisteren - Lees verder

Duitse beurs ziet resultaten stijgen

In 2018 zal winstgroei versnellen.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
UNILEVER toevoegen aan uw watchlist 43,43 0,53% 0,23 43,20