Unilever besluit dit kwartaal over organisatiestructuur

Redactie ABM Financial News - 1 februari 2018, 11:52

Organisatie al ingrijpend veranderd volgens topman.

(ABM FN-Dow Jones) Unilever zal nog voor het einde van het eerste kwartaal een besluit nemen over aanpassing van de organisatiestructuur van het Brits-Nederlandse levensmiddelenconcern. Dit zei CEO Paul Polman desgevraagd tegen ABM Financial News in een toelichting op de kwartaalrapportage aan journalisten.

Unilever heeft nu twee hoofdkantoren, in Rotterdam en Londen, en twee beursnoteringen, in Amsterdam en Londen.

Het bedrijf wil dat versimpelen en is daar deels al mee begonnen, zei Polman. "Onze hoofdkantoren zijn al veel kleiner geworden en we zijn de besluitvorming en aansturing meer aan het concentreren rond de drie hoofddivisies Personal Care, Home Care en Foods & Refreshments en ook vergaand gedecentraliseerd naar de regionale markten."

Voor de besluitvorming over de locatie van het hoofdkantoor en over de beursnotering is Unilever al geruime tijd "in constructief overleg" met de Britse en Nederlandse regering, zo lichtte de bestuursvoorzitter aan de journalisten toe.

Het aandeel Unilever steeg donderdag 0,2 procent naar 46,74 euro. Voorbeurs kwam de onderneming met kwartaalcijfers.  Volgens analisten van Bernstein en Investec waren de resultaten grosso modo goed en boven consensus. Bernstein was ook positief over de vooruitzichten voor 2018 en de mededeling dat de margegroei "op schema" ligt voor de doelstellingen voor 2020.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Weer drukke week in verschiet

Slot Wall Streeft geeft vertrouwen.

11 uren geleden - Lees verder

Beursblik: oplopende resultaten te verwachten bij Randstad

Margegroei zette door volgens analisten.

11 uren geleden - Lees verder

Beursblik: vertrouwen Binck-beleggers daalt

Altice blijft aandeel om te mijden.

Gisteren - Lees verder

Templeton verkleint belang SBM Offshore

Kapitaalbelang van net geen drie procent.

Gisteren - Lees verder

BlackRock verkleint belang RELX nipt

Kapitaalbelang van net geen vijf procent.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
UNILEVER toevoegen aan uw watchlist 43,73 -1,26% -0,56 44,29