Omzet Alphabet boven verwachting

Redactie ABM Financial News - 1 februari 2018, 22:29

Moederbedrijf Google boekt verlies vanwege belastingverlagingen.

(ABM FN-Dow Jones) Alphabet, het moederbedrijf van Google, heeft in de laatste drie maanden van 2017 meer omzet behaald dan was verwacht, maar leed een verlies vanwege de impact van de belastingverlagingen. Dit bleek donderdagavond uit de kwartaalcijfers van de internetgigant.

Alphabet zei dat de omzet 24 procent steeg van 26,1 miljard naar 32,3 miljard dollar. Analisten geraadpleegd door FactSet rekenden op een omzet van 25,57 miljard dollar. Advertentie inkomsten waren goed voor 27,2 miljard dollar. 

Onder aan de streep werd een verlies geleden van 3,0 miljard dollar, ten opzichte van een winst van 5,3 miljard dollar een jaar eerder. Het verlies werd veroorzaakt door een last van 9,9 miljard vanwege de verlaagde Amerikaanse vennootschapsbelasting. 

Het aantal clicks op advertenties, waar Google het meeste geld mee verdiend steeg met 43 procent, na een stijging van 47 procent in het derde kwartaal. Analisten hadden voor het vierde kwartaal op een stijging van 42 procent gerekend. 

In de handel nabeurs steeg het aandeel Alphabet 2,5 procent. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Meerderheid fondsen in het rood.

Gisteren - Lees verder

Dow sluit onder 25.000 punten

Walmarkt stevig onderuit na cijfers.

Gisteren - Lees verder

Wall Street lijkt lager te gaan sluiten

Nasdaq toch ook op verlies.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs omhoog

Brent wel goedkoper.

Gisteren - Lees verder

Duitse beurs ziet resultaten stijgen

In 2018 zal winstgroei versnellen.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.