Olieprijs sluit hoger

Redactie ABM Financial News - 1 februari 2018, 20:46

Goldman Sachs voorziet prijsstijging.

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is donderdag hoger gesloten. De maart-future voor een vat ruwe olie sloot op de New York Mercantile Exchange 1,7 procent hoger op 65,80 dollar.

Eerder deze week verloren de olieprijzen terrein, maar handelaren kregen weer vertrouwen in de vraag en de impact van de pogingen van oliekartel OPEC om de productie beperkt te houden. 

Analisten van Goldman Sachs hebben hun verwachtingen voor de olieprijs verhoogd. Ze voorzien nu dat de prijs voor Brent olie zal stijgen tot 75 dollar in de komende drie maanden en tot 82,50 dollar in de komende zes maanden. 

"De opnieuw in evenwicht brengen van de oliemarkt is waarschijnlijk gelukt, zes maanden eerder dan we hadden verwacht", stelden de analisten. Ze stelden dat de daling van overtollige voorraden aan het einde van 2017 versneld werd door de enorme groei van de vraag, het feit dat de OPEC landen zich aan de productiebeperkende afspraken hielden, terwijl er ook veel onderhoudswerkzaamheden werden uitgevoerd en vanwege het instorten van de olieproductie in Venezuela. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Piloten Transavia staken maandag

Poging om impasse over cao te doorbreken.

25 minuten geleden - Lees verder

Nodige bedrijfscijfers op de rol

Week start maandag rustig met Wall Street dicht.

7 uren geleden - Lees verder

BlackRock vergroot belang in Gemalto nipt

Stemrecht ruim boven meldingsgrens.

8 uren geleden - Lees verder

Norges Bank vergroot belang in Euronext fractioneel

Kapitaalbelang op meldingsgrens.

8 uren geleden - Lees verder

Syquant vergroot belang in Refresco

Belang van meer dan vijf procent in bottelaar.

9 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.