Meer winst Nokia ondanks vlakke omzet

Redactie ABM Financial News - 1 februari 2018, 07:34

Fins telecomconcern voorziet winststijging.

(ABM FN-Dow Jones) Nokia heeft in  het vierde kwartaal van 2017 meer winst op een gelijk gebleven omzet gerealiseerd en voorziet een verdere stijging van de winst per aandeel. Dit maakte het Finse telecomconcern donderdag voorbeurs bekend.

De kwartaalomzet bleef grofweg gelijk op 6,7 miljard euro, het operationeel resultaat steeg met 7 procent naar 1,0 miljard euro en de aan aandeelhouders toe te wijzen nettowinst steeg met 6 procent naar 709 miljoen euro, ofwel 0,13 euro per aandeel. De operationele marge steeg van 14,0 naar 15,1 procent 

De resultaatsverbetering was vooral te danken aan de sterke winstverbetering van de divisie Nokia Technologies, waar veel nieuwe licentie-overeenkomsten werden gesloten. In alle andere divisies, inclusief Netwerk en Breedband daalde de winst aanzienlijk.

In heel 2017 daalde de omzet met 3 procent naar 23,2 miljard euro, steeg het operationeel resultaat met 19 procent naar 2,6 miljard euro en nam de nettowinst voor aandeelhouders met liefst 46 procent toe tot bijna 1,9 miljard euro ofwel 0,33 euro per aandeel. De operationele marge steeg daarbij van 9,1 naar 11,1 procent.

Outlook

Nokia voorziet voor 2018 een operationele marge van 9 tot 11 procent en voor 2020 een operationele marge van 12 tot 16 procent.

Voor 2018 wordt een winst per aandeel verwacht van 0,23 tot 0,27 euro en voor 2020 van 0,37 tot 0,42 euro.

Het aandeel Nokia daalde woensdag 2,6 procent tot 3,88 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

China bereid tot maatregelen als VS importbeperkingen invoert

Amerika overweegt nieuwe importtarieven op Chinees staal en aluminium.

16 minuten geleden - Lees verder

Piloten Transavia staken maandag

Poging om impasse over cao te doorbreken.

37 minuten geleden - Lees verder

Nodige bedrijfscijfers op de rol

Week start maandag rustig met Wall Street dicht.

8 uren geleden - Lees verder

BlackRock vergroot belang in Gemalto nipt

Stemrecht ruim boven meldingsgrens.

8 uren geleden - Lees verder

Norges Bank vergroot belang in Euronext fractioneel

Kapitaalbelang op meldingsgrens.

8 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.