Hogere resultaten Time Warner

Redactie ABM Financial News - 1 februari 2018, 14:48

Mediabedrijf profiteert van populariteit van series als Game of Thrones.

(ABM FN-Dow Jones) Time Warner heeft in het vierde kwartaal van 2017 hogere resultaten behaald, onder andere dankzij een stijging bij betaalzender HBO, dat de populaire serie Game of Thrones uitzendt. Dit bleek donderdagmiddag uit de cijfers van het Amerikaanse mediaconcern.

CEO Jeff Bewkes sprak van opnieuw een succesvol jaar.

De omzet steeg in de verslagperiode van 7,9 miljard naar 8,6 miljard dollar. Dit was boven de verwachting van door FactSet geraadpleegde analisten van 8,4 miljard dollar. De omzet van HBO steeg van 1,5 miljard naar 1,7 miljard dollar. Analisten rekenden hier op een omzet van 1,65 miljard dollar.

De operationele winst steeg in het vierde kwartaal met 13 procent tot 1,9 miljard dollar, terwijl ook de aangepaste operationele winst uitkwam op 1,9 miljard dollar, of 2,66 dollar per aandeel, wat ruim boven de consensus was van 1,44 dollar.

Jaarcijfers

In 2017 steeg de omzet van Time Warner met bijna 7 procent tot 31,3 miljard dollar, waarbij de omzet van betaalzender HBO met 11 procent op jaarbasis toenam. De operationele winst steeg met 5 procent op jaarbasis tot 7,9 miljard dollar.

Filmstudio Warner Bros had het beste jaar in zijn bestaan, onder meer dankzij het succes van de films Wonder Woman, IT en Dunkirk.

Time Warner wil fuseren met AT&T, dat in 2016 een bod deed op het concern. De fusie moet een bedrijf creëren met een waarde van zo'n 85 miljard dollar. Amerikaanse justitie ligt evenwel dwars en spande vorig jaar een mededingingszaak aan. AT&T kwam woensdagavond al met sterke kwartaalcijfers. Ook zei het telecombedrijf dat men er nog steeds op rekent dat de fusie dit jaar wordt afgerond en dat de rechtszaak met vertrouwen tegemoet wordt gezien.

Het aandeel Time Warner noteerde vanmiddag 1,2 procent hoger.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Rabobank zet nog meer in op centralisatie - media

Rol lokale kantoren verder ingeperkt.

18 minuten geleden - Lees verder

Stage Entertainment overweegt beursgang - media

Goldman Sachs ingehuurd om haalbaarheidsstudie uit te voeren.

24 minuten geleden - Lees verder

Europese beurzen richting iets lagere opening

Rustige laatste handelsdag voorzien.

40 minuten geleden - Lees verder

Consumentenprijzen Japan stijgen harder

Voedsel duidelijk duurder.

49 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Agenda goed gevuld.

54 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.