Hogere omzet en volumes eBay

Redactie ABM Financial News - 1 februari 2018, 00:17

Onder de streep rode cijfers door nieuwe Amerikaanse belastingregels.

(ABM FN-Dow Jones) eBay heeft in het vierde kwartaal van 2017 een hogere omzet behaald. Onder de streep restte een verlies vanwege een miljardenafschrijving die werd genomen als gevolg van de nieuwe Amerikaanse belastingregels. Dit werd woensdag nabeurs bekend.

De omzet steeg met 9 procent op jaarbasis in het vierde kwartaal tot 2,6 miljard dollar. Onder de streep werd echter een verlies van ook 2,6 miljard dollar geboekt vanwege een belastingvoorziening van ruim 3 miljard dollar. Net als veel andere Amerikaanse bedrijven had eBay last van de recent aangekondigde belastinghervormingen in de Verenigde Staten. Hoewel er op den duur moet worden geprofiteerd van de lagere vennootschapsbelasting, voelen bedrijven nu nog de pijn van hogere effectieve belastingtarieven vanwege het terughalen van activiteiten naar thuisland Amerika.

Op aangepast niveau werd een winst behaald van 618 miljoen dollar, of 0,59 dollar per aandeel.

De online marktplaats zag het volume oplopen met 10 procent tot 24,4 miljard dollar. Dit is een belangrijke graadmeter voor de markt. Verder steeg het aantal actieve kopers met 5 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Outlook

Voor het huidige eerste kwartaal rekent eBay op een omzet van tussen de 2,57 miljard en 2,61 miljard dollar en een aangepaste winst van tussen de 0,52 en 0,54 dollar.

Over heel 2018 wordt gemikt op een omzet van 10,9 miljard tot 11,1 miljard dollar en een aangepaste winst per aandeel in een bandbreedte van 2,25 tot 2,30 dollar.

Het aandeel eBay sloot woensdag in de reguliere handel 0,5 procent hoger en in de nabeurshandel steeg het aandeel met 3 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Meerderheid fondsen in het rood.

Gisteren - Lees verder

Dow sluit onder 25.000 punten

Walmarkt stevig onderuit na cijfers.

Gisteren - Lees verder

Wall Street lijkt lager te gaan sluiten

Nasdaq toch ook op verlies.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs omhoog

Brent wel goedkoper.

Gisteren - Lees verder

Duitse beurs ziet resultaten stijgen

In 2018 zal winstgroei versnellen.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.