Core Lab ziet resultaten flink stijgen

Redactie ABM Financial News - 1 februari 2018, 07:13

Rekening houdend met bijzondere posten haalde oliedienstverlener eigen outlook.

(ABM FN-Dow Jones) Core Laboratories heeft in de laatste drie maanden van 2017 de resultaten flink zien stijgen en het voldeed aan de eigen outlook, mits rekening werd gehouden met bijzondere posten. Dit bleek woensdagavond uit cijfers van de oliedienstverlener.

In het vierde kwartaal steeg de omzet met 15 procent op jaarbasis naar 172 miljoen dollar. Op kwartaalbasis ging de omzet met 3 procent omhoog.

De operationele winst steeg naar 32,4 miljoen dollar, wat ruim 50 procent meer was dan in dezelfde periode vorig jaar. Onder de streep restte een nettowinst van 21,7 miljoen dollar, een toename van 40 procent. Dit leverde een winst per aandeel op van 0,49 dollar. Exclusief bijzondere posten was dit 0,58 dollar.

Bij de cijfers over het derde kwartaal, eind oktober, zei Core Lab voor het laatste kwartaal van 2017 te rekenen op een omzet van circa 171,5 miljoen dollar. Het operationeel resultaat zou naar verwachting 32,8 miljoen dollar bedragen en de winst per aandeel 0,58 dollar. 

Voor het lopende eerste kwartaal mikt Core Lab op een omzet van 168 miljoen tot 172 miljoen dollar. De operationele winst komt vermoedelijk uit op 32 miljoen tot 32,7 miljoen dollar en de winst per aandeel wordt ingeschat op 0,56 tot 0,58 dollar.

Verder meldde Core Lab het vertrek van CFO Richard Bergmark. Hij gaat na 30 jaar met pensioen, aldus de oliedienstverlener. Bergmark vertrekt aan het einde van dit jaar. Chris Hill wordt per 24 mei de nieuwe financieel directeur van Core Lab.

Het aandeel Core Laboraties sloot woensdag 1,6 procent lager op 91,00 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Galapagos komt met studieresultaten voor eczeem

Nieuwe resultaten gepresenteerd in San Diego.

4 uren geleden - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Meerderheid fondsen hoger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street blijft dicht bij huis

Dow op weekbasis ruim 4 procent hoger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street worstelend richting slotbel

Dow op weekbasis ruim 4 procent hoger.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs stijgt door

Op weekbasis zo'n 4 procent hoger.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
CORE LAB... toevoegen aan uw watchlist 85,50 0,59% 0,50 84,00