ConocoPhillips zet verlies om in winst

Redactie ABM Financial News - 1 februari 2018, 14:38

Oliereus verhoogt dividend.

(ABM FN-Dow Jones) ConocoPhillips heeft in het vierde kwartaal winst geboekt, waar een jaar geleden nog een verlies werd genoteerd, en besloot tot het verhogen van het dividend. Dit bleek donderdag voorbeurs tijdens de publicatie van de kwartaalcijfers over het vierde kwartaal van de Amerikaanse oliereus.

De productie bedroeg in het vierde kwartaal, exclusief de vaten olie die in Libië uit de grond werden gehaald, 1,2 miljoen vaten olie-equivalent per dag, een daling van krap 0,4 miljoen vaten op jaarbasis. In het hele jaar ging het om 1,356 miljoen vaten per dag, een stijging met 3 procent.

ConocoPhillips boekte in het vierde kwartaal een nettowinst van 1,6 miljard dollar en een voor bijzondere items aangepaste winst van 540 miljoen dollar ofwel 0,45 dollar per aandeel, mede dankzij belastinghervormingen. Een jaar geleden was er een aangepast verlies van 318 miljoen dollar of 0,26 dollar per aandeel.

In het hele jaar werd een aangepast verlies van 3,3 miljard dollar omgebogen naar een winst van 739 miljoen dollar, ofwel 0,60 dollar per aandeel. Netto restte er nog wel altijd een verlies van 855 miljoen dollar in 2017.

"2017 was een erg succesvol jaar in alle opzichten", concludeerde CEO Ryan Lance. "We zijn 2018 begonnen met een sterk operationeel en financieel momentum", vervolgde hij.

Outlook

ConocoPhillips verwacht dat de productie in 2018, exclusief Libië, tussen de 1,195 miljoen en 1,235 miljoen vaten olie-equivalent per dag zal uitkomen. Dat is een toename van ongeveer 5 procent ten opzichte van vorig jaar. In het eerste kwartaal wordt een productie van 1,180 miljoen tot 1,220 miljoen vaten verwacht.

Verder voorziet de oliereus voor dit jaar kapitaaluitgaven ter waarde van 5,5 miljard dollar. 

Het concern keert over 2017 een 7,5 procent hoger dividend uit van 0,285 dollar per aandeel. In de elektronische handel voorbeurs noteerde het aandeel ConocoPhillips 2 procent hoger.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Meerderheid fondsen in het rood.

Gisteren - Lees verder

Dow sluit onder 25.000 punten

Walmarkt stevig onderuit na cijfers.

Gisteren - Lees verder

Wall Street lijkt lager te gaan sluiten

Nasdaq toch ook op verlies.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs omhoog

Brent wel goedkoper.

Gisteren - Lees verder

Duitse beurs ziet resultaten stijgen

In 2018 zal winstgroei versnellen.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.