Beursupdate: Shell valt uit de toon op groen Damrak

Redactie ABM Financial News - 1 februari 2018, 09:48

Unilever nu wel in de plus.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is donderdag hoger van start gegaan. Kort na de beursgong koerste de AEX index 0,2 procent hoger naar 561,58 punten, terwijl de Midkap bijna een procent bijschreef.

Onder de overwegend groengekleurde hoofdfondsen was Royal Dutch Shell een van weinige dalers met een verlies van een half procent.  De energiegigant behaalde in het vierde kwartaal van 2017 beter dan verwachte winstcijfers, maar daarentegen was de vrije kasstroom volgens analisten van Morgan Stanley relatief zwak. Dit was het gevolg van “ongebruikelijk hoge, veelal eenmalige” belastingbetalingen, aldus de analisten.

Unilever zigzagde daarnaast van positief naar negatief, om vervolgens weer een procent in de plus te handelen na rapportering van cijfers. Volgens analist Andrew Wood van Bernstein waren de resultaten goed en boven consensus, waar het de autonome omzetgroei, de winst per aandeel en de vrije kasstroom bedroeg. De marges bleven daarnaast volgens Wood marginaal onder de consensus.

Vastgoedfonds Unibail-Rodamco won 0,7 procent na rapportering van cijfers die hoger uitvielen dan de eigen verwachtingen.

ArcelorMittal ging aan kop met een winst van 2,5 procent, in de nasleep van negatief ontvangen cijfers woensdag, terwijl analisten zich daarna relatief positief uitlieten. 

AkzoNobel won een procent nadat Deutsche Bank het koersdoel voor het aandeel verhoogde van 84,00 naar 88,00 euro, bij een ongewijzigde koopaanbeveling. Volgens de analisten wordt 2018 een "cruciaal" jaar voor het verf- en chemieconcern.

In de AMX klom IMCD maar liefst zes procent naar 57,00 euro. ING verhoogde het advies voor IMCD van Houden naar Kopen en het koersdoel werd daarbij opwaarts bijgesteld van 54,50 naar 63,70. De analisten voorzien een aanhoudende groei van de kasstroom als gevolg van een verbetering van de autonome mix, waarbij de relatie met leveranciers wordt verdiept.

Sligro won daarnaast vier procent, zonder direct aanwijsbare reden, maar bij relatief hoge volumes, terwijl Air France-KLM meer dan twee procent klom.

Bij de kleinere fondsen was Hunter Douglas, net al woensdag, de sterkste stijger. Sif Holding gaf een half procent prijs.

 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Galapagos komt met studieresultaten voor eczeem

Nieuwe resultaten gepresenteerd in San Diego.

4 uren geleden - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Meerderheid fondsen hoger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street blijft dicht bij huis

Dow op weekbasis ruim 4 procent hoger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street worstelend richting slotbel

Dow op weekbasis ruim 4 procent hoger.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs stijgt door

Op weekbasis zo'n 4 procent hoger.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AEX INDEX toevoegen aan uw watchlist 532,27 0,89% 4,70 527,57
AMX INDEX toevoegen aan uw watchlist 810,08 0,57% 4,62 805,46
AScX INDEX toevoegen aan uw watchlist 1.092,67 0,69% 7,45 1.085,22