Beursblik: winstgroei Philips Lighting verwacht ondanks omzetdruk

Redactie ABM Financial News - 1 februari 2018, 15:26

Margeverwachting vermoedelijk gehaald.

(ABM FN-Dow Jones) Philips Lighting heeft in de laatste maanden van 2017 de omzet vermoedelijk zien dalen, terwijl de winstgevendheid en de marges juist verbeterden. Dit is de verwachting van analisten die bijdroegen aan de bedrijfsconsensus.

Volgens de analisten kwam de omzet afgelopen kwartaal uit op 1.895 miljoen euro. Daaraan droeg traditionele verlichting 443 miljoen euro bij, LED 487 miljoen euro, de tak Professional 747 miljoen euro en Home was goed voor 215 miljoen euro.

De aangepaste EBITA bedroeg volgens de consensus 198 miljoen euro en de bijhorende marge was 10,5 procent. Dit resulteerde volgens de analisten in een nettowinst van 58 miljoen euro.

In het vierde kwartaal van 2016 werd er een omzet geboekt van 1.934 miljoen euro, met een aangepaste EBITA van 188 miljoen euro en een marge van 9,7 procent. De omzet daalde toen op vergelijkbare basis met 3,2 procent.

Philips Lighting zei bij de cijfers over het derde kwartaal van 2017 goed op schema te liggen en handhaafde toen de outlook voor heel het jaar. Het bedrijf rekent op een verbetering van de aangepaste EBITA-marge met 50 tot 100 basispunten en een solide vrije kasstroom.

Analisten denken dat Philips Lighting in 2017 een omzet behaalde van net geen 7 miljard euro en een aangepaste EBITDA boekte van 689 miljoen euro. Dit zou een marge hebben opgeleverd van 9,9 procent.

In 2016 behaalde het lampenbedrijf een omzet van 7.115 miljoen euro en een aangepaste EBITA van 645 miljoen euro. De marge lag toen op 9,1 procent.

Philips Lighting publiceert vrijdag voorbeurs de kwartaalcijfers. Donderdagmiddag daalde het aandeel fractioneel naar 31,69 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Meerderheid fondsen in het rood.

Gisteren - Lees verder

Dow sluit onder 25.000 punten

Walmarkt stevig onderuit na cijfers.

Gisteren - Lees verder

Wall Street lijkt lager te gaan sluiten

Nasdaq toch ook op verlies.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs omhoog

Brent wel goedkoper.

Gisteren - Lees verder

Duitse beurs ziet resultaten stijgen

In 2018 zal winstgroei versnellen.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.