Beursblik: S&P verhoogt kredietwaardigheid ArcelorMittal

Redactie ABM Financial News - 1 februari 2018, 16:51

Outlook stabiel.

(ABM FN-Dow Jones) S&P Equity Research heeft donderdag de kredietwaardigheid voor ArcelorMittal verhoogd van BB+ naar BBB- met een stabiele outlook. 

Het staalbedrijf maakte een dag eerder resultaten bekend over het vierde kwartaal van 2017 en zei daarbij de intentie te hebben om de nettoschuld te verlagen naar 6 miljard dollar. ArcelorMittal heeft reeds flink werk gemaakt om de schulden te verlagen. In 2017 werd deze teruggebracht met 1 miljard dollar tot 10,1 miljard dollar aan het einde van het jaar. 

S&P heeft ook zijn oordeel over de korte termijn schulden van ArcelorMittal verhoogd, van B naar A-3 en werd tegelijkertijd positiever over de ongedekte schulden. Daarmee zijn de obligaties van ArcelorMittal weer terug naar Investment Grade, wat betekent dat ze in de minst risicovolle categorie vallen.  

De analisten verwachten dat het staalconcern dit jaar een bedrijfsresultaat (EBITDA) zal behalen van tenminste 8,5 miljard dollar. In 2017 kwam de EBITDA uit op 8,4 miljard dollar en in 2016 op 6,3 miljard dollar. De hogere winst is volgens S&P het gevolg van toegenomen staalleveringen, hogere marges en de effecten van kostenbesparingen binnen het bedrijf. 

Toch waarschuwen de analisten ervoor dat de staalmarkten zeer volatiel blijven. 

Op een rood Damrak daalde het aandeel ArcelorMittal donderdag 0,8 procent tot 29,00 euro. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Galapagos komt met studieresultaten voor eczeem

Nieuwe resultaten gepresenteerd in San Diego.

7 uren geleden - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Meerderheid fondsen hoger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street blijft dicht bij huis

Dow op weekbasis ruim 4 procent hoger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street worstelend richting slotbel

Dow op weekbasis ruim 4 procent hoger.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs stijgt door

Op weekbasis zo'n 4 procent hoger.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.