Beursblik: geruststellende cijfers Unilever

Redactie ABM Financial News - 1 februari 2018, 10:14

Investec voorziet spoedige herziening duale structuur.

(ABM FN-Dow Jones) De laatste cijferrapportage van Unilever was na een zwakker derde kwartaal geruststellend. Dit meldden analisten van Investec donderdag naar aanleiding van de cijfers over het vierde kwartaal en heel 2017.

De marktvorsers waren vooral positief over de veel sterker dan verwachte volumegroei van 3,2 procent in het vierde kwartaal, die ze bemoedigend noemden, en over de vooruitzichten voor 2018 en 2020.

Investec denkt dat Unilever de duale bedrijfsstructuur, met hoofdkantoren en aandelen in het Verenigd Koninkrijk en in Nederland, snel zal aanpassen, wat volgens de analisten een grotere strategische flexibiliteit zal opleveren.

Ze voorzien geen voordelen voor Unilever van de belastinghervormingen in de Verenigde Staten, omdat het concern daar al profiteerde van een laag belastingtarief.

De analisten gaan er vanuit dat Unilever de geschatte opbrengst van 6 miljard euro uit de verkoop van Spreads zal laten terugvloeien naar aandeelhouders.

Investec vindt dat de huidige koers van het aandeel Unilever geen recht doet aan de aantrekkelijke kasstroom, sterke marktpositie, aantrekkende groei door portefeuille-aanpassingen en strategische opties. Daarom hebben de analisten het fonds op 29 januari op de kooplijst gezet met een koersdoel van 53,00 euro.

Op een groen Damrak noteerde het aandeel Unilever donderdag 0,4 procent lager op 46,49 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Rabobank zet nog meer in op centralisatie - media

Rol lokale kantoren verder ingeperkt.

7 minuten geleden - Lees verder

Stage Entertainment overweegt beursgang - media

Goldman Sachs ingehuurd om haalbaarheidsstudie uit te voeren.

13 minuten geleden - Lees verder

Europese beurzen richting iets lagere opening

Rustige laatste handelsdag voorzien.

30 minuten geleden - Lees verder

Consumentenprijzen Japan stijgen harder

Voedsel duidelijk duurder.

39 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Agenda goed gevuld.

44 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
UNILEVER toevoegen aan uw watchlist 43,16 -0,42% -0,18 43,34