Beursblik: Deutsche Bank verhoogt koersdoel AkzoNobel

Redactie ABM Financial News - 1 februari 2018, 00:39

Koopaanbeveling gehandhaafd.

(ABM FN-Dow Jones) Deutsche Bank heeft het koersdoel op AkzoNobel verhoogd van 84,00 naar 88,00 euro bij een ongewijzigde koopaanbeveling. Dit bleek uit een analistenrapport van de Duitse grootbank.

Volgens de analisten wordt 2018 een "cruciaal" jaar voor het verf- en chemieconcern. Daarbij zetten de marktvorsers 5 (mogelijke) gebeurtenissen uiteen die bepalend kunnen zijn voor de toekomst van het bedrijf.

Allereerst wees Deutsche Bank op de jaarcijfers die begin maart verschijnen. "Er staat druk op het relatief nieuwe management om een operationele verbetering te laten zien na de winstwaarschuwingen van vorig jaar", aldus de analisten, die als tweede punt wezen naar de benoeming van een nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen tijdens de aandeelhoudersvergadering in april.

Verder verwacht Deutsche Bank de aankondiging over het definitief afstoten van Specialty Chemicals. Dit gebeurt volgens de analisten ofwel nog dit kwartaal of in elk geval in de eerste helft van 2018.

Als vierde punt schreven de analisten over de kans dat AkzoNobel toch opnieuw om tafel gaat met Axalta over een overname. Een deal sluiten die de aandeelhouders van beide bedrijven tevreden zal stemmen wordt evenwel moeilijk, volgens Deutsche Bank.

Later in 2018 zal AkzoNobel mogelijk ook weer kunnen rekenen op hernieuwde belangstelling van PPG Industries, voorspelde Deutsche Bank als vijfde belangrijke gebeurtenis. De kans daarop is groot, aldus de analisten.

In het algemeen is er nog steeds opwaarts potentieel voor het aandeel, volgens Deutsche Bank, en moet het management in staat zijn om de marges op de middellange termijn te verbeteren. Daarom wordt de koopaanbeveling behouden.

Het aandeel AkzoNobel sloot woensdag 0,2 procent hoger op 75,42 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Galapagos komt met studieresultaten voor eczeem

Nieuwe resultaten gepresenteerd in San Diego.

4 uren geleden - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Meerderheid fondsen hoger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street blijft dicht bij huis

Dow op weekbasis ruim 4 procent hoger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street worstelend richting slotbel

Dow op weekbasis ruim 4 procent hoger.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs stijgt door

Op weekbasis zo'n 4 procent hoger.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AKZO NOBEL toevoegen aan uw watchlist 78,36 0,15% 0,12 78,24