Beursblik: Credit Suisse nog niet optimistisch over ING

Redactie ABM Financial News - 1 februari 2018, 11:57

Analist verwacht dat hoge kosten aanhouden.

(ABM FN-Dow Jones) Credit Suisse vindt het te vroeg om positief te worden over ING en handhaaft het Underperform advies en koersdoel van 15,00 euro na de vierdekwartaalcijfers. Dat stelde de Zwitserse bank donderdag in een rapport.

Analist Marcell Houben van Credit Suuisse denkt dat de druk op de rentemarge bij ING kan toenemen, door de sterke conurrentie in de Benelux waar ook weinig ruimte  meer is voor spaarrenteverlagingen. Hij merkte op dat de meevallende rentebaten in het vierde kwartaal gesteund werden door Financial Markets, waar  de inkomsten 70 miljoen euro boven het gemiddelde lagen. De geannualiseerde leningengroei van 5,4 procent is positief maar een derde daarvan komt van hypotheken die benedengemiddelde marges hebben. 

Verder denkt de analist dat de kosten dit jaar hoog zullen blijven, door de 170 miljoen euro dit ING dit jaar steekt in de digitale transformatie en investeringen in de buitenlandse inernetbanken, terwijl de kostenbesparingen in België pas later dan verwacht gevoeld worden. 

Credit Suisse ziet ook weinig ruimte voor een speciaal dividend of aandeleninkopen, omdat een groot deel van het gegeneerde kapitaal weer in groei van de internetbanken wordt gestopt, terwijl toezichthouders ook meer kapitaal opeisen.

Credit Suisse heeft een Underperform advies en koersdoel van 15,00 euro. Het aandeel ING stond donderdag 0,1 procent hoger op 15,85 euro in een lichtgroene AEX.Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Rabobank zet nog meer in op centralisatie - media

Rol lokale kantoren verder ingeperkt.

13 minuten geleden - Lees verder

Stage Entertainment overweegt beursgang - media

Goldman Sachs ingehuurd om haalbaarheidsstudie uit te voeren.

19 minuten geleden - Lees verder

Europese beurzen richting iets lagere opening

Rustige laatste handelsdag voorzien.

36 minuten geleden - Lees verder

Consumentenprijzen Japan stijgen harder

Voedsel duidelijk duurder.

45 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Agenda goed gevuld.

50 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.