Beursblik: BinckBank boekt meer winst

Redactie ABM Financial News - 1 februari 2018, 15:33

Analisten optimistisch ondanks kosten voor invoering MiFID II.

(ABM FN-Dow Jones) BinckBank zal maandag naar verwachting een hogere winst rapporteren over het vierde kwartaal van 2017, geholpen door hogere transactievolumes en prestatiebeloningen voor vermogensbeheerder Alex, en ondanks de invoering van complexe MiFID II-regels.

Dat is de verwachting van analisten die zijn geraadpleegd door ABM Financial News. Zij rekenen gemiddeld op een nettowinst van 0,15 euro per aandeel, waarvan 0,03 euro afkomstig zou zijn van de verkoop van het onderdeel Able voor circa 2 miljoen euro. 

De analisten rekenen daarmee op een winst per aandeel van 0,50 voor heel 2017. Bij een pay-out ratio van 50 procent zou dat een jaardividend van 0,25 euro per aandeel betekenen.

Het verwachte resultaat is fors hoger dan de 0,11 euro per aandeel of 7,5 miljoen euro die BinckBank een jaar eerder rapporteerde. In het derde kwartaal bedroeg de winst per aandeel 0,13 miljoen euro, of 9,0 miljoen euro.

Het aantal transacties was naar verwachting hoger dan de 1,7 miljoen in het derde kwartaal. ABN AMRO schat dit op voor de retailmarkt op krap 1,9 miljoen orders. De omzet zal vermoedelijk zijn gestegen met 11 procent, volgens ING. Anderzijds stegen ook de kosten met 3 procent.

Analist Albert Ploegh rekent niet op grote verrassingen en verwacht dat de uitstroom bij Alex in een natuurlijk tempo zal aanhouden, na de redelijke beleggingsresultaten over 2017. ABN AMRO rekent op een uitstroom van 50 miljoen euro, wat in het derde kwartaal 60 miljoen euro was. Ook verwacht Ploegh dat BinckBank zich in Nederland voortaan gaat beperken tot één enkel merk, Binck.

ABN AMRO becijferde verder dat de recent aangekondigde verkoop van het belang in Think ETF mogelijk een boekwinst van 6 miljoen euro opleverde. Deze post zal echter pas dit jaar bijdragen aan de winst van Binck. 

BinckBank publiceert de cijfers maandag voorbeurs. Het aandeel noteerde donderdagmiddag 0,5 procent lager op 4,34 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Galapagos komt met studieresultaten voor eczeem

Nieuwe resultaten gepresenteerd in San Diego.

4 uren geleden - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Meerderheid fondsen hoger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street blijft dicht bij huis

Dow op weekbasis ruim 4 procent hoger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street worstelend richting slotbel

Dow op weekbasis ruim 4 procent hoger.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs stijgt door

Op weekbasis zo'n 4 procent hoger.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
BINCK toevoegen aan uw watchlist 4,81 -0,82% -0,04 4,85