Apple boekt recordresultaten

Redactie ABM Financial News - 1 februari 2018, 22:44

IPhone X verkoopt goed.

(ABM FN-Dow Jones) Apple heeft omzet en winst op recordniveaus zien uitkomen in het lopende gebroken boekjaar door sterke verkopen van de iPhone X. Dit bleek donderdag uit de resultaten van het Amerikaanse technologiebedrijf. 

Het bedrijf uit Cupertino rapporteerde een omzet van 88,3 miljard euro, 13 procent meer dan een jaar eerder. Analisten hadden een omzet van 87,4 miljard dollar voorzien. Apple zei bij de vorige kwartaalresultaten voor de periode tot en met december te rekenen op een omzet van 84 miljard tot 87 miljard dollar. 

"We zijn zeer verheugd om het grootste kwartaal in de geschiedenis van Apple te kunnen rapporteren, met een brede groei die de hoogste omzet ooit uit nieuwe iPhone modellen omvatte. IPhone X overtrof onze verwachtingen en is onze best verkopende iPhone iedere week sinds leveringen begonnen in november, "zei Tim Cook.

De nettowinst steeg van 17,9 miljard naar 20,1 miljard dollar. Hier lag de consensus op 19,8 miljard dollar volgens dataleverancier FactSet. Per aandeel steeg de winst van 3,36 naar 3,89 dollar. 

Apple verkocht 77,3 miljoen iPhones, ten opzichte van 78,3 miljoen iPhones een jaar eerder. 

Voor het tweede kwartaal rekent Apple op een omzet van 60 miljard tot 62 miljard dollar.

Het aandeel Apple daalde in de handel nabeurs 1 procent. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Galapagos komt met studieresultaten voor eczeem

Nieuwe resultaten gepresenteerd in San Diego.

4 uren geleden - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Meerderheid fondsen hoger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street blijft dicht bij huis

Dow op weekbasis ruim 4 procent hoger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street worstelend richting slotbel

Dow op weekbasis ruim 4 procent hoger.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs stijgt door

Op weekbasis zo'n 4 procent hoger.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.