2017 sterk jaar voor passagiersvervoer luchtvaart - IATA

Redactie ABM Financial News - 1 februari 2018, 11:36

Bezettingsgraad op recordniveau

(ABM FN-Dow Jones) Het passagiersvervoer in de luchtvaart is in 2017 flink gestegen. Dit meldde de International Air Transport Association (IATA) donderdag.

"2017 kende een sterke start van het jaar en dat bleef de rest van het jaar ook zo, dankzij een breedgedragen verbetering van de economische omstandigheden", aldus directeur Alexandre de Juniac van IATA.

Het passagiersvervoer, uitgedrukt in gevlogen kilometers door betalende passagiers, steeg met 7,6 procent ten opzichte van 2016. Dat was boven het tienjaars gemiddelde van 5,5 procent. De capaciteit steeg in 2017 met 6,3 procent en de bezettingsgraad nam met 0,9 procentpunt toe tot 81,4 procent. Dit was een recordniveau, aldus IATA.

In alle regio's was in 2017 sprake van een stijging van het passagiersvervoer. Die was het sterkst voor luchtvaartmaatschappijen in de Asia Pacific regio, met 10,1 procent, gevolgd door Europa, waar sprake was van een toename van 8,2 procent. Noord-Amerikaanse maatschappijen behaalden een groei van het passagiersvervoer van 4,2 procent. Dat was de laagste van alle regio's.

Kijkend naar 2018 verwacht De Juniac dat de onderliggende economische outlook sterk blijft. Maar de stijgende kosten, met name voor brandstof, zullen ervoor zorgen dat de eerste helft van 201 niet zo sterk is als die in 2017, denkt de topman van IATA.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Cijferseizoen bijna ten einde

Ogen volgens ING vooral gericht op optreden nieuwe Fed-voorzitter.

3 uren geleden - Lees verder

Hoge waarderingen probleem voor superbelegger Buffett

Berkshire zal echter grote overnames blijven doen.

4 uren geleden - Lees verder

Beursblik: ASMI lijkt sterke positie in patentstrijd met Hitachi te hebben

InsingerGilissen handhaaft koopadvies op aandeel.

4 uren geleden - Lees verder

BlackRock vergroot belang in PostNL stevig

Belang van bijna 5 procent.

5 uren geleden - Lees verder

BlackRock verkleint stemrecht in Randstad

Kapitaalbelang fractioneel kleiner.

5 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AIR FRAN... toevoegen aan uw watchlist 9,90 -0,60% -0,06 9,96