Wall Street richting hogere opening

Redactie ABM Financial News - 9 januari 2018, 14:55

Afwachtende houding onder beleggers.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen dinsdag af op een hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden een half uur voor opening tot 0,2 procent in het groen. 

Volgens marktanalist Craig Erlam van Oanda nemen beleggers een afwachtende houding aan. "Vrijdag markeert de onofficiële start van het cijferseizoen en gezien het relatieve gebrek aan opmerkelijke gebeurtenissen aan het begin van de week, is het niet verrassend dat we tot nu toe weinig beweging zien", stelde Erlam.  

Dinsdag werd bekend dat de vertrouwensindex voor het Amerikaanse mkb in de laatste maand van 2017 daalde van 107,5 naar 104,9. Maar heel 2017 was volgens de National Federation of Independent Business (NFIB) het beste jaar ooit. "Met een enorme belastingverlaging dit jaar, vergezeld door een significante afname van de regeldruk, verwachten we een erg sterke groei, miljoenen extra banen, en hogere lonen voor Amerikanen", aldus CEO Juanita Duggan van NFIB in een toelichting.

Nadat de beurzen zijn geopend verschijnen vanmiddag nog vacatures cijfers.  

De euro noteerde tegen de dollar op 1,1923. Bij sluiting van de aandelenmarkten in New York op maandag stond de wisselkoers op 1,1964.

Olieprijzen noteerden hoger. De februari future voor een vat WTI olie steeg 0,4 procent, terwijl Brent olie 0,2 procent duurder werd. 

Bedrijfsnieuws

Altice gaat zijn Amerikaans tak, Altice USA, afsplitsen. Aandeelhouders van Altice USA kunnen direct na de afsplitsing een dividend van 1,5 miljard dollar tegemoet zien. Ook zal de Amerikaanse tak voor 2 miljard dollar aan eigen aandelen gaan inkopen. Het aandeel Altice steeg 7,5 procent in Amsterdam. De koers van Altice USA steeg krap 14 procent in de handel voorbeurs. 

Target heeft de winstverwachting voor 2017 opgeschroefd na sterke verkopen in de feestperiode. De verwachting voor de aangepaste winst per aandeel in het vierde kwartaal ligt nu op 1,30 tot 1,40 dollar, ten opzichte van een eerdere verwachte bandbreedte van 1,05 tot 1,25 dollar. De recent ingevoerde verlaging van de vennootschapsbelasting in Amerika zal goed zijn voor een positieve bijdrage van zes tot acht dollarcent, denkt Target. De koers steeg 4,1 procent. 

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index steeg maandag 0,2 procent tot 2.747,70 punten, de Dow Jones index verloor 0,1 procent op 25.282,93 punten en de Nasdaq won 0,3 procent op 7.157,39 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Oud topman RoodMicrotec verkleint belang

Kapitaalbelang onder meldingsgrens.

Gisteren - Lees verder

BlackRock wijzigt belang in Wolters Kluwer licht

Kapitaalbelang fractioneel hoger.

Gisteren - Lees verder

BlackRock vergroot stemrecht in Gemalto

Stemrecht boven drie procent.

Gisteren - Lees verder

Shutdown VS in gang gezet

Te weinig steun voor tijdelijke verlenging.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Wisselend beeld.

19 januari 2018, 22:09 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.