Wall Street op winst

Redactie ABM Financial News - 9 januari 2018, 20:44

Banken in trek door oplopende rente.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen noteerden dinsdag hoger, opgestuwd door stijgende koersen voor banken en de medische sector, terwijl er weinig op duidt dat het vertrouwen van beleggers in de Nieuwjaarsrally aan het afnemen is. 

De toonaangevende S&P 500 index noteerde dinsdag 0,3 procent in het groen. De Dow Jones-index steeg 126 punten of 0,5 procent tot 25.409 punten, geholpen door vliegtuigbouwer Boeing, die meldde nog voor zeven jaar werk te hebben, na een recordproductie in 2017. De Nasdaq steeg 0,2 procent.

De grote aandelenbeurzen de Verenigde Staten hebben de stijging van vorig jaar doorgezet en zijn in de eerste handelsdagen van 2018 gestaag gestegen. Signalen dat de rally op zijn einde loopt zijn nauwelijks voorhanden, nu de spanning tussen de Verenigde Staten en Noord-Korea lijkt af te nemen en er een nieuw seizoen met positieve kwartaalcijfers voor de deur staat.

De S&P500 is dit jaar tot nu toe elke handelsdag gestegen, of zes sessies op rij. Dat gebeurde voor het laatst in 2010.

"Beleggers vinden het heerlijk, maar de markt kan niet eeuwing door blijven stijgen", zei Jennifer Ellison van Bingham Osborn & Scarborough, dat 4,3 miljard dollar beheert. "We zullen goede resultaten nodig hebben om deze markt van brandstof te voorzien."

Geconfronteerd met snel stijgende beurzen laten beleggers de defensieve posities varen, die ze hadden ingenomen om zich te beschermen tegen een terugval op de markt. 

Stevige economische groei wereldwijd en ingrijpende belastingverlagingen in de Verenigde Staten, die in december door het congres werden goedgekeurd, hebben gezorgd voor een opperbest humeur bij beleggers aan het begin van het nieuwe jaar. Er lijkt weinig vraag te zijn naar constructies die bescherming bieden tegen dalende markten.

"Het onderliggende economische verhaal is positief en aan de oppervlakte is niets dat ons vertelt dat we ons op dit moment zorgen moeten maken", zei beleggingsspecialist Paul Springmeyer van U.S. Bank Private Wealth Management. 

Financiële fondsen waren grote winnaars dinsdag, nadat het rendement op tienjarige Treasury's voor de vierde dag op rij steeg, tot 2,537 procent, van 2,480 procent maandag. Een hogere trente biedt banken vaak ruimte om een hogere marge te vragen voor uitgeleend geld, ten opzichte van het tarief waarvoor ze zelf geld kunnen aantrekken. Dat is goed voor de winst.

Een index voor de 24 grootste Amerikaanse bankenaandelen steeg dinsdag met 1,6 procent. Banken behoren tot de eerste bedrijven die later deze week resultaten rapporteren, waarbij veel analisten hogere winsten verwachten. 

De euro noteerde tegen de dollar op 1,1923. Bij sluiting van de aandelenmarkten in New York op maandag stond de wisselkoers op 1,1964.

Olieprijzen noteerde fors hoger. De februarifuture voor een vat WTI olie steeg 1,2 procent op de New York Mercantile Exchange, terwijl Brent olie 1,8 procent duurder werd. 

Bedrijfsnieuws

Het aandeel Eastman Kodak won 94 procent, nadat het bedrijf een groot initiatief aankondigde op het gebied van blockchain. Kodatk wil met de decentrale digitale technologie fotografen helpen om hun foto's tegen betaling te laten gebruiken. Hiervoor wordt de digitale munt KodakCoin in het leven geroepen.

Target heeft de winstverwachting voor 2017 opgeschroefd na sterke verkopen in de feestperiode. De verwachting voor de aangepaste winst per aandeel in het vierde kwartaal ligt nu op 1,30 tot 1,40 dollar, ten opzichte van een eerdere verwachte bandbreedte van 1,05 tot 1,25 dollar. De recent ingevoerde verlaging van de vennootschapsbelasting in Amerika zal goed zijn voor een positieve bijdrage van zes tot acht dollarcent, denkt Target. De koers steeg 3,5 procent. 

Intel was een verliezer, met 2,5 procent. De fabrikant van microchips zag CEO Brian Krzanich maandagavond een toespraak houden op de CES, het evenement dat geldt als het mekka voor consumentenelektronica. Daarbij besprak hij ook de problemen waar geheugenchips mee kampen, omdat ze onvoldoende bescherming van de privacy van de klant bieden.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Afschrijvingen drukken winst Schlumberger

Omzet gestegen in vierde kwartaal.

1 uur geleden - Lees verder

Unibail-Rodamco verkoopt twee winkelcentra aan Primonial Reim - media

Overname betreft circa 33.000 vierkante meter.

1 uur geleden - Lees verder

Futures wijzen op hogere opening Wall Street

Rumoer rond mogelijke shutdown zwelt aan.

1 uur geleden - Lees verder

Groene koersen op Europese beurzen

Aandacht voor mogelijke shutdown Amerikaanse overheid.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.