Wall Street eindigt hoger.

Redactie ABM Financial News - 9 januari 2018, 22:15

Banken in trek door oplopende rente.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn dinsdag hoger gesloten, geholpen door banken en de medische sector. Hoewel sommige indices de winsten aan het einde van de dag zagen teruglopen, zijn er weinig tekenen dat het vertrouwen van beleggers in de Nieuwjaarsrally op Wall Street aan het afnemen is. 

De toonaangevende S&P 500 index sloot 0,1 procent hoger op 2.751,29 punten en de Nasdaq index steeg 0,1 procent tot 7.163,58 punten. De Dow Jones-index steeg 0,4 procent tot 25.385,80 punten.

De index van zwaargewichten werd geholpen door de koerswinst bij vliegtuigbouwer Boeing, die meldde nog voor zeven jaar werk te hebben, na een recordproductie in 2017. Het aandeel werd 2,7 procent meer waard.

De S&P 500 had de beste start van het jaar sinds 1964, met een reeks koersstijgingen op rij. De grote aandelenbeurzen de Verenigde Staten hebben de opwaartse beweging van 2017 doorgezet. Tekenen dat de rally op zijn einde loopt zijn nauwelijks, nu de spanning tussen de Verenigde Staten en Noord-Korea is afgenomen en er een nieuw seizoen met positieve kwartaalcijfers voor de deur staat.

"Beleggers vinden het heerlijk, maar de markt kan niet eeuwig omhoog blijven gaan", zei Jennifer Ellison van Bingham Osborn & Scarborough, dat 4,3 miljard dollar beheert. "We zullen goede resultaten nodig hebben om deze markt van brandstof te voorzien."

Geconfronteerd met snel stijgende beurzen laten beleggers de defensieve posities varen, die ze hadden ingenomen om zich te beschermen tegen een terugval op de markt. 

Stevige economische groei wereldwijd en ingrijpende belastingverlagingen in de Verenigde Staten, die in december door het congres werden goedgekeurd, hebben gezorgd voor een opperbest humeur bij beleggers aan het begin van het nieuwe jaar. Er lijkt dan ookvraag te zijn naar constructies die bescherming bieden tegen dalende markten.

"Het onderliggende economische verhaal is positief en aan de oppervlakte is niets dat ons vertelt dat we ons op dit moment zorgen moeten maken", zei beleggingsspecialist Paul Springmeyer van U.S. Bank Private Wealth Management. 

Financiële fondsen waren grote winnaars, nadat het rendement op tienjarige Treasury's voor de vierde dag op rij steeg, tot 2,537 procent, van 2,480 procent maandag. Een hogere trente biedt banken vaak ruimte om een hogere marge te vragen voor uitgeleend geld, ten opzichte van het tarief waarvoor ze zelf geld kunnen aantrekken. Dat is goed voor de winst.

Een index voor de 24 grootste Amerikaanse bankenaandelen steeg dinsdag met 1,6 procent. Banken behoren tot de eerste bedrijven die later deze week resultaten rapporteren, waarbij veel analisten hogere winsten verwachten. 

De euro noteerde tegen de dollar op 1,1939. Bij sluiting van de aandelenmarkten in New York op maandag stond de wisselkoers op 1,1964.

Olieprijzen sloten fors hoger. De februarifuture voor een vat WTI olie sloot 2 procent hoger op 62,95 dollar op de New York Mercantile Exchange, terwijl Brent olie 1,5 procent duurder werd op 68,80 dollar.

Stijgers en dalers

Het aandeel Eastman Kodak won 120 procent, nadat het bedrijf een groot initiatief aankondigde op het gebied van blockchain. Kodatk wil met de decentrale technologie fotografen helpen om hun foto's tegen betaling te laten gebruiken. Hiervoor wordt ook een nieuwe digitale munt, de KodakCoin in het leven geroepen. 

Boston Global steeg 8 procent, nadat het medische technologiebedrijf voorlopige omzetcijfers publiceerde. Die wijzen er op dat de omzet in het vierde kwartaal verder is gestegen. 

Target heeft de winstverwachting voor 2017 opgeschroefd na sterke verkopen in de feestperiode. De verwachting voor de aangepaste winst per aandeel in het vierde kwartaal ligt nu op 1,30 tot 1,40 dollar, ten opzichte van een eerdere verwachte bandbreedte van 1,05 tot 1,25 dollar. De recent ingevoerde verlaging van de vennootschapsbelasting in Amerika zal goed zijn voor een positieve bijdrage van zes tot acht dollarcent, denkt Target. De koers steeg 2,9 procent. 

Alibaba Group won 0,2 procent. De oprichter van het Chinese internetwarenhuis beloofde een beursnotering in Hong Kong te overwegen.

Intel was een verliezer, met 2,5 procent. De fabrikant van microchips zag CEO Brian Krzanich maandagavond een toespraak houden op de CES, het evenement dat geldt als het mekka voor consumentenelektronica. Daarbij besprak hij ook de problemen waar geheugenchips mee kampen, omdat ze onvoldoende bescherming van de privacy van de klant bieden.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Alle fondsen lager.

1 uur geleden - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Stree

Alle fondsen lager.

1 uur geleden - Lees verder

Dreiging handelsoorlog houdt Wall Street nog steeds in greep

Stevige verliezen op weekbasis voor grote indexen.

1 uur geleden - Lees verder

Wall Street richting lager slot

Zorgen handelsoorlog houden aan.

2 uren geleden - Lees verder

Dreigende handelsoorlog houdt AEX in greep

Beursdebutanten nog niet overtuigend.

3 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.