Valuta: euro onder druk vanwege winstnemingen

Redactie ABM Financial News - 9 januari 2018, 09:13

Japanse yen profiteert van besluit centrale bank.

(ABM FN-Dow Jones) De euro staat dinsdag onder druk ten opzichte van de dollar, dankzij winstnemingen, terwijl de Japanse yen sterker wordt dankzij het besluit van de Japanse centrale bank om het opkoopprogramma geleidelijk af te bouwen. Dit zei valutahandelaar Laurens Maartens van de Nederlandse Betaal- en Wisselmaatschappij dinsdag tegen ABM Financial News.

"We hebben de euro de laatste weken een sterke opmars zien maken. Nu de feestdagen voorbij zijn en de normale handel weer is begonnen, nemen veel handelaren hun winst op de munt", aldus Maartens. De valutahandelaar wees er daarbij op dat de euro ook ten opzichte van het Britse pond de laatste dagen enigszins terrein heeft prijs gegeven.

"Verder valt op dat de Australische dollar sterker is geworden, dankzij goede macro-economische cijfers in het land", aldus Maartens.

De euro noteerde dinsdagochtend ten opzichte van de dollar 0,14 procent lager op 1,1953, terwijl de Europese munt tegenover het Britse pond noteerde op 0,8825. De dollar daalde ten opzichte van de yen 0,4 procent tot 112,7265, terwijl het pond/dollar paar op 1,3548 noteerde.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Oud topman RoodMicrotec verkleint belang

Kapitaalbelang onder meldingsgrens.

Gisteren - Lees verder

BlackRock wijzigt belang in Wolters Kluwer licht

Kapitaalbelang fractioneel hoger.

Gisteren - Lees verder

BlackRock vergroot stemrecht in Gemalto

Stemrecht boven drie procent.

Gisteren - Lees verder

Shutdown VS in gang gezet

Te weinig steun voor tijdelijke verlenging.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Wisselend beeld.

19 januari 2018, 22:09 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.