Target verhoogt winstverwachting na sterk kerstseizoen

Redactie ABM Financial News - 9 januari 2018, 13:55

Vergelijkbare omzet steeg ruim drie procent in laatste maanden.

(ABM FN-Dow Jones) Target heeft de winstverwachting voor 2017 opgeschroefd na sterke verkopen in de feestperiode. Dit maakte de Amerikaanse retailer dinsdagmiddag bekend.  

In november en december steeg de vergelijkbare omzet van Target met 3,4 procent, terwijl was gerekend op een bandbreedte tot 2 procent. Target zei dat de digitale omzet goed bleef draaien en in heel 2017 voor het vierde opeenvolgende jaar met meer dan een kwart groeide.  

Het concern uit Minneapolis rekent ook voor het gehele vierde kwartaal op een vergelijkbare omzetgroei van ongeveer 3,4 procent. Voor heel het jaar zou de omzet dan met iets meer dan 1 procent oplopen op basis van hetzelfde aantal winkels.  

In combinatie met de impact van nieuwe winkels en een 53e week in het boekhoudkundige jaar zal de totale omzetgroei uitkomen op ruim 9 procent.  

De verwachting voor de aangepaste winst per aandeel in het vierde kwartaal ligt nu op 1,30 tot 1,40 dollar, ten opzichte van een eerdere verwachte bandbreedte van 1,05 tot 1,25 dollar. De recent ingevoerde verlaging van de vennootschapsbelasting in Amerika zal goed zijn voor een positieve bijdrage van zes tot acht dollarcent, denkt Target.  

Voor heel het jaar heeft de onderneming zijn prognose voor de aangepaste winst per aandeel verhoogd van 4,40 tot 4,60 dollar, naar 4,64 tot 4,74 dollar. 

In het boekjaar 2018 gaat Target vooralsnog uit van een lage enkelcijferige vergelijkbare omzetgroei en een stabiele winst per aandeel. Hierbij is geen rekening gehouden met de belastingvoordelen. Voor de winst per aandeel wordt uitgegaan van 5,15 tot 5,45 dollar.  

Target maakt op 6 maart de volledige cijfers bekend.  

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Valuta: belangrijke week voor Britse pond

Fed zal dollarrichting bepalen volgens ABN AMRO.

20 minuten geleden - Lees verder

Beurspdate: Amsterdamse beurs vlak geopend

Weinig grote uitslagen.

48 minuten geleden - Lees verder

Shell verwacht groei Downstream activiteiten

Energiebedrijf geeft nieuwe doelstellingen af.

1 uur geleden - Lees verder

Bestuurslid Kardan stapt op

Avner Schnur treedt per direct terug.

1 uur geleden - Lees verder

Kabouter International meldt belang in Corbion

Kapitaalbelang boven meldingsgrens.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.