Olieprijs even boven 63 dollar

Redactie ABM Financial News - 9 januari 2018, 20:59

Hoogste niveau in drie jaar tijd.

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is dinsdag sterk gestegen, verder zwevend op de winsten van maandag, tot het hoogste niveau in drie jaar tijd, na een verwachte verdere daling van de Amerikaanse olievoorraden in de afgelopen week.

Een februarifuture voor een vat ruwe olie in New York steeg met 1,9 procent tot ongeveer 62,85 dollar per vat, nadat eerder een top op 63,01 dollar werd aangetikt.

Dat is de hoogste koers sinds december 2014 volgens gegevens van FactSet. Brent-olie steeg 1,4 procent tot 68,85 dollar en stevent daarmee ook af op de hoogste slotstand in jaren. 

Vorige week stegen de prijzen van Amerikaanse en Europese olie met respectievelijk 1,7 procent en 1,1 procent, dankzij een daling in de Amerikaanse olievoorraden van zeven kwartalen op rij, in combinatie met onrust in het olieproducerende Iran.

De Energy Information Administration rekent voor 2018 gemiddeld op een prijs van 55,33 dollar voor een vat Texaanse olie en 59,74 dollar voor Brent-olie uit de Noordzee, wat hoger is dan eerdere ramingen. Ook werd de verwachting voor de Amerikaanse productie van ruwe aardolie verhoogd tot 10,27 miljoen vaten dit jaar, wat 2,6 procent meer is dan een maand eerder.

De productie van OPEC-landen bedroeg 32,6 miljoen vaten per dag in 2017, wat 200.000 vaten minder was dan in 2016, stelde de EIA. De EIA verwacht dat de productie van OPEC-landen dit jaar met 200.000 zal stijgen, mede dankzij relatief hoge productie in Syrië.

Woensdag volgen wekelijkse voorraadcijfers voor de Verenigde Staten. Analisten voorzien een daling van de vooraad ruwe olie met 3,5 miljoen vaten, terwijl de benzinvoorraden naar verwachting met 2,3 miljoen vaten gestegen zullen zijn. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Rentebesluit Fed prominent op beursagenda

Euronext verwelkomt vers bloed.

Gisteren - Lees verder

AXA verkleint belang in TKH fractioneel

Kapitaalbelang onder meldingsgrens.

17 maart 2018, 09:46 - Lees verder

Norges Bank verkleint belang in PostNL

Kapitaalbelang onder meldingsgrens.

17 maart 2018, 09:44 - Lees verder

Norges Bank vergroot belang in Philips Lighting

Kapitaalbelang teruggebracht tot boven meldingsgrens.

17 maart 2018, 09:41 - Lees verder

Boussard & Gavaudan vergroot belang in Gemalto

Kapitaalbelang groter dan 3 procent.

17 maart 2018, 09:39 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.