Beursupdate: Altice uitblinker op Beursplein 5

Redactie ABM Financial News - 9 januari 2018, 09:26

Damrak hoger van start gegaan.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is dinsdag hoger van start gegaan. Kort na de beursgong koerste de AEX index 0,2 procent hoger naar 562,24 punten, terwijl de Midkap 0,4 procent won.

Onder de hoofdfondsen ging Altice aan kop met een winst van 8 procent na de aankondiging van de afsplitsing van Altice USA. De Franse kabelaar heeft een belang van 67,2 procent in de Amerikaanse tak. Het loskoppelen van de twee bedrijven, dat in het tweede kwartaal van 2018 moet zijn afgerond, zou de groei van de verschillende onderdelen ten goede moeten komen en zorgen voor meer transparantie.

Aandeelhouders van Altice USA kunnen direct na de afsplitsing een dividend van 1,5 miljard dollar tegemoet zien. Ook zal de Amerikaanse tak voor 2 miljard dollar aan eigen aandelen gaan inkopen.

Aegon en ArcelorMittal wonnen daarnaast circa 1 procent, terwijl Unibail-Rodamco de grootste daler was met een bescheiden verlies van een half procent. 

In de AMX won Air France-KLM meer dan een procent. Afgelopen maand vervoerde de luchtvaartmaatschappij, inclusief dochterondernemingen, in totaal 7,4 miljoen passagiers, een stijging van 2,6 procent op jaarbasis. Philips Lighting noteerde onderaan met een verlies van meer dan een procent ondanks de aankondiging een samenwerking te zijn gestart met het Amerikaanse bedrijf Razer, voor de ontwikkeling van een gezamenlijk product voor gamers. 

Onder de kleinere fondsen profiteerde Probiodrug van het positieve sentiment voor de biotechsector met een winst van meer dan vijf procent. Ordina won daarnaast meer dan een procent. Dimensional Fund Advisors meldde een groter belang in Ordina.

Het lokaal genoteerde Value8 steeg 3,1 procent nadat NN Group meldde het belang in het investeringsvehikel te hebben uitgebreid.

 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

TMG wil af van beursnotering

Verzoek ingediend.

39 minuten geleden - Lees verder

BASF wijst op flinke winststijging

Analistenverwachtingen ruimschoots overtroffen volgens chemiereus.

43 minuten geleden - Lees verder

Damrak sluit in het groen

Macrocijfers uit China en VS.

1 uur geleden - Lees verder

Amerikaanse olievoorraden omlaag

Benzinevoorraden hoger.

1 uur geleden - Lees verder

S&P negatiever over Kardan

Rating van ilCCC naar ilCC.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AEX INDEX toevoegen aan uw watchlist 566,49 0,57% 3,21 563,28
AMX INDEX toevoegen aan uw watchlist 852,37 0,81% 6,82 845,55
AScX INDEX toevoegen aan uw watchlist 1.086,40 -0,06% -0,67 1.087,07