Beursupdate: Altice koploper op licht optimistisch Damrak

Redactie ABM Financial News - 9 januari 2018, 11:45

TomTom zet stijging van maandagmiddag door.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs handelt dinsdagochtend 0,3 procent hoger op 562,36 punten.

Volgens technisch analist Bas Heijink van ING ligt er een "belangrijke en zware weerstand" op 564 punten. Voor de korte termijn is Heijink voorzichtig gestemd, maar de lange termijn ziet hij met vertrouwen tegemoet. Er is volgens de technisch analist sprake van euforie in de markt. "De markt is krachtig en om een forsere correctie te starten is een structurele doorbraak noodzakelijk onder de sinds begin 2016 stijgende bodemlijn." 

Macro-economisch waren de cijfers vanochtend weer in orde. De Duitse export steeg, net als het handelsoverschot, en de industrie produceerde meer. De Nederlandse industrie produceerde ook meer en de inflatie kwam in december uit op 1,3 procent, nipt onder het jaargemiddelde van 1,4 procent.

In een reactie liet econoom Carsten Brzeski van ING weten dat de cijfers bevestigen dat Duitsland een sterk vierde kwartaal achter de rug heeft. Sterker nog, de industrie produceert in het hoogste tempo sinds september 2009, aldus Brzeski.

De werkloosheid in de eurozone daalde in november naar 8,7 procent, het laagste niveau sinds januari 2009. Vanmiddag volgen uit Amerika nog de vacatures.

De euro/dollar handelde vanochtend op 1,1927. Maandagavond bij het sluiten van Wall Street was dit 1,1968. Olie werd iets duurder.

Stijgers en dalers

Koploper in de AEX was Altice, dat 7,7 procent duurder werd na aankondiging van de afsplitsing van Altice USA. De afsplitsing levert aandeelhouders van Altice 0,4163 aandeel Altice USA op voor elk aandeel Altice. Daarbij zal de free float van Altice USA stijgen van 10,3 naar 42,4 procent, aldus analisten van Morgan Stanley. Barclays voegde toe dat na de afsplitsing de waardering van Altice Europa grofweg vergelijkbaar is met die van Europese sectorgenoten.

Naast Altice deed ook Aegon het goed met een koerswinst van 2,6 procent. 

De verliezen in de AEX waren beperkt. De grootste dalers waren Unibail-Rodamco en Galapagos met verliezen van respectievelijk 0,5 en 0,6 procent. Galapagos won maandag overigens nog 4,5 procent.

In de Midcap ging TomTom aan kop met een winst van 3,9. Maandagmiddag steeg het aandeel aan het einde van de handelsdag ook al, na een serie persberichten over nieuwe technologie en partners die in Las Vegas werden gepresenteerd. NIBC noemde de samenwerking van TomTom met het Chinese Baidu een "grote blijk van vertrouwen". Desondanks blijft analist Martijn den Drijver bezorgd over de groei- en margevooruitzichten voor Telematics en de outlook voor de middellange en lange termijn voor Automotive.

Flow Traders won 2,2 procent. Maandagavond kondigde de flitshandelaar aan toestemming te hebben gekregen om in Hong Kong aan de slag te gaan als market maker. ING zei dat Hong Kong in de toekomst voor Flow Traders een belangrijke brug zal zijn naar de Chinese markt.

BAM Groep was de sterkste daler met een verlies van 0,8 procent, ondanks een nieuwe Britse opdracht.

In de AScX zette Probiodrug de opwaartse lijn door en won nog eens 3,6 procent. Accell steeg 1,3 procent.

Takeaway.com, dat morgen voorbeurs met omzetcijfers komt, daalde een procent. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Alle fondsen lager.

1 uur geleden - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Stree

Alle fondsen lager.

1 uur geleden - Lees verder

Dreiging handelsoorlog houdt Wall Street nog steeds in greep

Stevige verliezen op weekbasis voor grote indexen.

2 uren geleden - Lees verder

Wall Street richting lager slot

Zorgen handelsoorlog houden aan.

2 uren geleden - Lees verder

Dreigende handelsoorlog houdt AEX in greep

Beursdebutanten nog niet overtuigend.

3 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AEX INDEX toevoegen aan uw watchlist 521,45 -1,31% -6,92 528,37
AMX INDEX toevoegen aan uw watchlist 790,93 -0,81% -6,45 797,38
AScX INDEX toevoegen aan uw watchlist 1.030,05 -0,99% -10,26 1.040,31