Beursblik: Heineken presteert sterk in de Amerika's

Redactie ABM Financial News - 9 januari 2018, 10:03

Bryan Garnier voorziet aanhoudende groei in de regio.

(ABM FN-Dow Jones) Heineken presteert sterk in Noord-, Midden- en Zuid-Amerika, waar het bierconcern ongeveer een kwart van zijn omzet en operationeel resultaat genereert. Dit stelden analisten van Bryan Garnier dinsdag in een rapport.

De marktvorsers merkten daarbij op dat ze verwachten dat de sterke groei van de afgelopen jaren zich zal voortzetten en rekenen op een jaarlijkse omzetgroei voor de komende periode van bijna 6 procent. Mede dankzij synergieën uit de acquisitie van Kirin Brazil voorzien ze een groei van het operationeel resultaat in de regio van zelfs 12 procent per jaar.

Dankzij de sterke prestaties in de Amerika's voorzien de analisten voor Heineken als totaal een groei van het operationeel resultaat van 2,1 procent in 2018 en 3,6 procent in 2019.

De omzetgroei in de regio wordt vooral verwacht vanuit Mexico, dat goed is voor 38 procent van het volume, en Brazilië, goed voor 35 procent van het volume. De analisten wezen daarbij op de groei van de bevolking, herstel van de Latijns-Amerikaanse economieën, focus op de premium merken en groei van de bierconsumptie per inwoner.

Bryan Garnier maakte de kanttekening dat de teleurstellende prestaties in de Verenigde Staten naar verwachting zullen resulteren in een lage groei in het land. Maar in 2018 zal Heineken de grootste media-investering ooit doen en bijna alle merken zo een 'boost' proberen te geven. Als dat inderdaad resultaat oplevert, draagt dat alleen maar bij aan de groei in de Amerika's, merkten de analisten op.

Bryan Garnier ziet aanvullend interessante acquisitiemogelijkheden voor Heineken in de regio, waaronder volledige controle over CCU. 

Het advies van het beurshuis luidt Kopen met een koersdoel van 101,00 euro. Op een groen Damrak noteerde het aandeel Heineken dinsdag 0,1 procent hoger op 88,38 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Oud topman RoodMicrotec verkleint belang

Kapitaalbelang onder meldingsgrens.

Gisteren - Lees verder

BlackRock wijzigt belang in Wolters Kluwer licht

Kapitaalbelang fractioneel hoger.

Gisteren - Lees verder

BlackRock vergroot stemrecht in Gemalto

Stemrecht boven drie procent.

Gisteren - Lees verder

Shutdown VS in gang gezet

Te weinig steun voor tijdelijke verlenging.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Wisselend beeld.

19 januari 2018, 22:09 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
HEINEKEN toevoegen aan uw watchlist 88,74 0,73% 0,64 88,10