Amerikaanse futures in het groen

Redactie ABM Financial News - 9 januari 2018, 12:55

Afwachtende houding onder beleggers.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag vermoedelijk een iets hogere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,1 procent in het groen. 

Volgens marktanalist Craig Erlam van Oanda nemen beleggers een afwachtende houding aan. "Vrijdag markeert de onofficiële start van het cijferseizoen en gezien het relatieve gebrek aan opmerkelijke gebeurtenissen aan het begin van de week, is het niet verrassend dat we tot nu toe weinig beweging zien", stelde Erlam.  

Dinsdag werd bekend dat de vertrouwensindex voor het Amerikaanse mkb in de laatste maand van 2017 daalde van 107,5 naar 104,9. Maar heel 2017 was volgens de National Federation of Independent Business (NFIB) het beste jaar ooit. "Met een enorme belastingverlaging dit jaar, vergezeld door een significante afname van de regeldruk, verwachten we een erg sterke groei, miljoenen extra banen, en hogere lonen voor Amerikanen", aldus CEO Juanita Duggan van NFIB in een toelichting.

Nadat de beurzen zijn geopend verschijnen vanmiddag nog vacatures cijfers.  

De euro noteerde tegen de dollar op 1,1928. Bij sluiting van de aandelenmarkten in New York op maandag stond de wisselkoers op 1,1964.

Olieprijzen noteerden licht hoger.

Bedrijfsnieuws

Altice gaat zijn Amerikaans tak, Altice USA, afsplitsen. Aandeelhouders van Altice USA kunnen direct na de afsplitsing een dividend van 1,5 miljard dollar tegemoet zien. Ook zal de Amerikaanse tak voor 2 miljard dollar aan eigen aandelen gaan inkopen. Het aandeel Altice steeg 7,5 procent in Amsterdam. De koers van Altice USA zakte 0,7 procent in de handel voorbeurs. 

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index steeg maandag 0,2 procent tot 2.747,70 punten, de Dow Jones index verloor 0,1 procent op 25.282,93 punten en de Nasdaq won 0,3 procent op 7.157,39 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Wisselend beeld.

Gisteren - Lees verder

Wall Street kleurt groen

Deadline voor mogelijke shutdown nadert snel.

Gisteren - Lees verder

Alle seinen op groen voor Wall Street

Deadline voor mogelijke shutdown nadert snel.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs lager gesloten

Zorgen over Amerikaanse schalie-olie productie.

Gisteren - Lees verder

AEX blijft stijgen

Dow Jones index boven 26.000 punten.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.