Air France-KLM vervoert meer passagiers in december

Redactie ABM Financial News - 9 januari 2018, 07:47

Ook vrachtvervoer verbeterd.

(ABM FN-Dow Jones) Air France-KLM heeft in december meer passagiers vervoerd en zag ook het vrachtvervoer verder aantrekken. Dit meldde de Frans-Nederlandse luchtvaartgroep dinsdag voorbeurs.

Afgelopen maand vervoerde Air France-KLM, inclusief dochterondernemingen, in totaal 7,4 miljoen passagiers, een stijging van 2,6 procent op jaarbasis. Het passagiersverkeer bij het luchtvaartbedrijf, gerekend naar verkochte kilometers, steeg afgelopen maand met 3,4 procent. De ingezette capaciteit nam daarbij met 2,7 procent toe, waardoor de bezettingsgraad opliep met 0,7 procentpunt naar 86,1 procent.

Bij Transavia, de prijsvechter van Air France-KLM, steeg het aantal passagiers met 2,8 procent naar 0,8 miljoen. Bij Transavia lag de bezettingsgraad in december op 88,5, procent, een stijging van 4,3 procentpunt. 

Het vrachtvervoer bij Air France-KLM steeg in december, gerekend naar omzet per ton per kilometer, met 2,9 procent op jaarbasis. De capaciteit nam toe met 5,3 procent en de beladingsgraad daalde met 1,5 procentpunt naar 62,5 procent.

Het aandeel Air France-KLM sloot maandag 1,7 procent lager op 14,30 euro. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Afschrijvingen drukken winst Schlumberger

Omzet gestegen in vierde kwartaal.

1 uur geleden - Lees verder

Unibail-Rodamco verkoopt twee winkelcentra aan Primonial Reim - media

Overname betreft circa 33.000 vierkante meter.

1 uur geleden - Lees verder

Futures wijzen op hogere opening Wall Street

Rumoer rond mogelijke shutdown zwelt aan.

1 uur geleden - Lees verder

Groene koersen op Europese beurzen

Aandacht voor mogelijke shutdown Amerikaanse overheid.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AIR FRAN... toevoegen aan uw watchlist 12,96 -0,77% -0,10 13,06