Wall Street overwegend in het groen

Redactie ABM Financial News - 8 januari 2018, 21:31

Koersen blijven stijgen.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen noteren maandag overwegend in het groen. Een half uur voor de slotbel steeg de toonaangevende S&P 500 index 0,1 procent tot 2.745,87 punten, de Dow Jones index verloor 0,1 procent op 25.270,43 punten en de Nasdaq stond 0,3 procent hoger op 7.154,19 punten.

Na sterke stijgingen in de eerste week van het nieuwe jaar zet Wall Street ook maandag de zegereeks voort. Velen geloven dat de stijgende koersen in 2018 zullen doorzetten, alhoewel sommige marktvolgers vragen zetten bij de hoge waarderingen van Amerikaanse aandelen. 

Analisten zullen de verwachtingen van Amerikaanse bedrijven voor de rest van het jaar goed in de gaten houden als het cijferseizoen later deze maand van start gaat. "Dit is het moment dat boekhoudafdeling op papier moet gaan zetten wat de lagere belastingen voor hen zullen gaan betekenen", zei marktstrateeg Art Hogan van B. Riley FBR. 

De euro/dollar noteerde op XXX. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,1973 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,2000 op de borden. 

De prijs voor een vat ruwe olie is maandag na een wisselvallige handelsdag hoger gesloten. De februari-future voor een vat ruwe olie sloot op de New York Mercantile Exchange 0,29 dollar hoger, of 0,5 procent, op 61,73 dollar.

Op macro-economisch vlak werd bekend dat het consumentenkrediet in november harder is gegroeid dan in de voorgaande maand. 

Bedrijfsnieuws

GoPro daalde met 14,0 procent als gevolg van een omzetwaarschuwing. De fabrikant van actiecamera's heeft de omzet in het vierde kwartaal van 2017 flink gedrukt zien worden door stevige prijsverlagingen. Later volgde echter koersherstel nadat mediaberichten stelden dat het bedrijf JPMorgan heeft ingehuurd om een mogelijke verkoop te onderzoeken. 

De retailer Kohl verhoogde zijn winstverwachting voor 2017 vanwege een sterke omzet in de afgelopen vakantieperiode. Het aandeel steeg 4,3 procent. 

Nvidia kondigde zondag voorafgaand aan de technologiebeurs CES in Las Vegas een samenwerking aan met Uber op het gebied van autonoom rijden. De koers van Nvidia steeg 3,7 procent. 

Shell lijkt te willen inzetten op schalieproductie in een poging de groei te versnellen, meldde The Financial Times na een interview met CEO Ben van Beurden. "De groei van de olie- en gasactiviteiten van Royal Dutch Shell zal in het volgende decennium afhangen van de productie van schalie", aldus de CEO. De in Amerika genoteerde aandelen van Shell noteerden vrijwel onveranderd. 

De Amerikaanse zorgverlener American Well heeft met Philips een samenwerkingsovereenkomst gesloten voor de toegang van patiënten en gezonde consumenten tot medische consultatie via video. Dit maakte het techbedrijf uit Amsterdam maandagmiddag bekend, zonder financiële details prijs te geven. Het in Amerika genoteerde aandeel Philips daalde 0,2 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Groene koersen op Europese beurzen

Aandacht voor mogelijke shutdown Amerikaanse overheid.

18 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: Morgan Stanley verlaagt advies voor Air France-KLM

Advies naar Gelijkgewogen.

38 minuten geleden - Lees verder

Beursupdate: AEX stijgt gestaag door

Markt kijkt naar Amerikaanse schuldenplafond.

51 minuten geleden - Lees verder

Productie Amerikaanse schalie-olie blijft stijgen

IEA wijst op oplopende olieprijs.

1 uur geleden - Lees verder

Winstwaarschuwing Carpetright zet druk op Balta

Tegenvallende omzetontwikkeling in VK.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.