Vooral hogere slotkoersen in Europa

Redactie ABM Financial News - 8 januari 2018, 18:58

Biotech doet het goed.

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn maandag overwegend hoger gesloten. De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 1,1 procent tot 398,41 punten, de Duitse DAX won 0,4 procent op 13.367,78 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 0,3 procent op 5.487,42 punten. De Britse FTSE 100 daalde 0,4 procent op 7.696,51 punten.

Het was een betrekkelijk rustige handelsdag waarbij er macro-economisch niet zo veel gebeurde. De Duitse fabrieksorders bleken te zijn gedaald. Zowel de binnenlandse als de buitenlandse orders namen in november af. Daarentegen bleken de detailhandelsverkopen in de eurozone in november in een hoger tempo gestegen en steeg het consumentenvertrouwen in december.

Marktanalist David Madden wees op nieuws over de Duitse politiek. De partij van bondskanselier Angela Merkel wil een coalitie vormen met de sociale democraten, maar het lijkt erop dat een nieuwe regering pas op zijn vroegst in maart het licht zal zien. "Politieke zekerheid zou worden verwelkomd door beleggers, maar de Duitse economie doet het erg goed, zelfs zonder regering", concludeerde Madden. 

De euro/dollar noteerde op 1,1978. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,2000 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,2040 op de borden. 

Olie noteerde maandag licht in de plus. Een februari-future West Texas Intermediate 0,1 procent tot 61,52 dollar, terwijl een maart-future Brent 0,1 procent hoger bewoog op 67,67 dollar. 

Bedrijfsnieuws

In Brussel steeg het aandeel Ablynx maar liefst ruim 45 procent. Vanochtend voorbeurs maakte het Deense Novo Nordisk bekend 30,50 euro per aandeel Ablynx te willen betalen, waarmee de biofarmaceut wordt gewaardeerd op 2,6 miljard euro. Maandagmiddag reageerde Ablynx en zei dat Novo Nordisk een veel te laag bod heeft uitgebracht. 

Galapagos meldde positieve voorlopige resultaten met een Fase 1b studie in artrosepatiënten in de Verenigde Staten. In deze Fase 1b studie in patiënten werd GLPG1972 goed verdragen, aldus Galapagos. In Amsterdam en Brussel steeg het aandeel Galapagos met 4,5 procent. 

Deutsche Bank verloor 1,1 procent. S&P Equity Research handhaafde maandag het verkoopadvies op Deutsche bank, nadat de Duitse bank vrijdagavond een winstwaarschuwing afgaf. Als gevolg van de belastingverlagingen in de Verenigde Staten verwacht Deutsche Bank in 2017 het derde verliesjaar op rij te boeken.

Carillion steeg in Londen krap 24 procent. Sky News meldde dat het geplaagde bouwbedrijf in gesprek is met zijn financiers om een faillissement te voorkomen. Vorige week ging het aandeel nog stevig lager, na berichtgeving door de toezichthouder. De Britse financiële waakhond FCA zei te gaan onderzoeken of bouwbedrijf Carillion de markt tijdig heeft geïnformeerd over problemen tussen december 2016 en juli 2017, toen het aandeel kelderde na een winstwaarschuwing.

Mothercare verloor bijna 27 procent, nadat de Britse retailer meldde dat de identieke omzet in de 12 weken tot en met 30 december zowel in het Verenigd Koninkrijk als internationaal was gedaald.  

TomTom maakte tijdens de technologiebeurs CES in Las Vegas nieuwe producten en samenwerkingen bekend. Ook zei de onderneming de uitbreiding met Qualcomm uit te breiden om technologieën te ontwikkelen voor autonoom rijden. De koers van TomTom steeg 2,4 procent. 

Tussenstanden Wall Street

Bij het sluiten van de Europese aandelenhandel daalde de Dow Jones index 0,1 procent en verloor de S&P 500 index fractioneel. Techbeurs Nasdaq ging juist 0,2 procent hoger.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Afschrijvingen drukken winst Schlumberger

Omzet gestegen in vierde kwartaal.

1 uur geleden - Lees verder

Unibail-Rodamco verkoopt twee winkelcentra aan Primonial Reim - media

Overname betreft circa 33.000 vierkante meter.

1 uur geleden - Lees verder

Futures wijzen op hogere opening Wall Street

Rumoer rond mogelijke shutdown zwelt aan.

1 uur geleden - Lees verder

Groene koersen op Europese beurzen

Aandacht voor mogelijke shutdown Amerikaanse overheid.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
BEL20 INDEX toevoegen aan uw watchlist 3.807,72 6,10% 218,87 3.588,85
CAC 40 toevoegen aan uw watchlist 5.494,83 0,02% 0,84 5.493,99
PSI 20 I... toevoegen aan uw watchlist 5.671,54 0,94% 52,85 5.618,69