Valuta: steun voor de dollar

Redactie ABM Financial News - 8 januari 2018, 09:31

Commentaar Fed-lid steunt Amerikaanse munt.

(ABM FN-Dow Jones) De dollar ziet zich maandagochtend gesteund, na commentaar van San Francisco Fed-voorzitter John Williams. Dit zei marktanalist Stefan Koopman van Rabobank maandag tegen ABM Financial News. 

"Williams heeft dit jaar stemrecht gekregen binnen de Federal Open Market Committee (FOMC) van de Federal Reserve, dus er wordt met extra aandacht naar zijn visie op de Amerikaanse economie gekeken", aldus Koopman, eraan toevoegend dat er dit jaar veel wisselingen plaatshebben binnen de centrale bank, waardoor er met extra aandacht naar de leden wordt gekeken.

Williams gaf aan dat Amerikaanse data momenteel goed zijn, wat een geleidelijke verhoging van de rente dit jaar ondersteunt. Williams voorziet, in lijn met de dotplot, drie renteverhogingen in 2018. Hij zei tevens te verwachten dat de inflatie over twee jaar op de doelstelling van 2 procent zal noteren en de werkloosheid 4 procent zal bedragen.

De euro noteerde maandagochtend ten opzichte van de dollar op 1,2004, terwijl de Europese munt tegenover de Japanse yen vlak noteerde op 136,01 en ten opzichte van het Britse pond 0,1 procent verloor tot 0,8863. De dollar steeg ten opzichte van de yen 0,3 procent tot 113,33, terwijl de greenback tegenover het pond 0,2 procent steeg tot 0,7384.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Afschrijvingen drukken winst Schlumberger

Omzet gestegen in vierde kwartaal.

1 uur geleden - Lees verder

Unibail-Rodamco verkoopt twee winkelcentra aan Primonial Reim - media

Overname betreft circa 33.000 vierkante meter.

1 uur geleden - Lees verder

Futures wijzen op hogere opening Wall Street

Rumoer rond mogelijke shutdown zwelt aan.

1 uur geleden - Lees verder

Groene koersen op Europese beurzen

Aandacht voor mogelijke shutdown Amerikaanse overheid.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.