GoPro geeft omzetwaarschuwing

Redactie ABM Financial News - 8 januari 2018, 15:25

Prijsverlagingen drukken omzet camerafabrikant.

(ABM FN) GoPro heeft de omzet in het vierde kwartaal van 2017 flink gedrukt zien worden door stevige prijsverlagingen. Dit maakte de fabrikant van actiecamera's maandagmiddag bekend, inclusief enkele voorlopige cijfers.

GoPro boekte afgelopen kwartaal een omzet van ongeveer 340 miljoen dollar. Daarbij maakte de onderneming melding van een negatieve impact van 80 miljoen dollar doordat het de prijzen moest verlagen als gevolg van een zwakke vraag naar vooral de HERO5 Black camera. Na de prijsverlaging verdubbelde de verkoop van het betreffende toestel, aldus GoPro.

Ook voor de nieuwe HERO6 Black verlaagde GoPro de prijs, per 7 januari, van 499 naar 399 dollar. 

Bij de cijfers over het derde kwartaal zei de camerafabrikant nog te mikken op een omzet van 460 miljoen tot 480 miljoen dollar in de laatste drie maanden van 2017, met een aangepaste winst per aandeel van 0,35 dollar.

GoPro voegde maandag nog toe dat de nieuwe Fusion camera goed werd ontvangen door de consument.

Naar verwachting van GoPro lag de brutomarge afgelopen kwartaal tussen de 24 en 26 procent.

Eind 2017 had GoPro 247 miljoen dollar in kas, 50 miljoen meer dan een kwartaal eerder.

In 2018 wil de fabrikant de kosten met 80 miljoen dollar terugbrengen naar minder dan 400 miljoen dollar. Onderdeel van deze kostenreducties is het verminderen van het aantal werknemers naar minder dan 1.000, een afname van meer dan 20 procent, en CEO Nicholas Woodman verlaagt het contante deel van zijn salaris tot 1 dollar. De besparingsoperatie brengt ongeveer 13 miljoen tot 18 miljoen dollar aan kosten met zich mee en nog eens 10 miljoen tot 15 miljoen dollar aan andere kosten.

Het aandeel GoPro opent maandag vermoedelijk meer dan 4 procent lager.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursblik: tweede overname voor Arcadis in data management

Kleine maar waardevolle overname volgens analisten.

15 minuten geleden - Lees verder

Sainsbury's omzet gestegen

Supermarktconcern voorziet winst licht boven consensus.

39 minuten geleden - Lees verder

Britse industriele productie omhoog

Stijging 0,4 procent.

45 minuten geleden - Lees verder

VolkerWessels werkt mee aan bouw Britse campus

Bouwbedrijf neemt infrastructuur voor zijn rekening.

1 uur geleden - Lees verder

Beursblik: Bryan Garnier verlaagt koersdoel Altice

Koersdoel naar 13,90 euro.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.