Galapagos meldt positieve resultaten met GLPG1972 tegen artrose

Redactie ABM Financial News - 8 januari 2018, 06:55

Wereldwijde Fase 2 in voorbereiding.

(ABM FN-Dow Jones) Galapagos heeft positieve voorlopige resultaten met een Fase 1b studie in artrosepatiënten in de Verenigde Staten gerapporteerd. Dit liet het Belgisch-Nederlandse biotechbedrijf zondagavond weten.

In deze Fase 1b studie in patiënten werd GLPG1972 goed verdragen, aldus Galapagos. 

"We zijn blij dat deze studie onze bevindingen over de meer dan 50 procent afname in de biomarker voor de afbraak van kraakbeen in gezonde vrijwilligers uitbreidt naar artrosepatiënten gedurende de volle vier weken", zei Chief Scientific Officer Piet Wigerinck van Galapagos. "Samen met onze partner Servier bereiden we een wereldwijd Fase 2 programma voor, dat naar verwachting later dit jaar van start zal gaan, om zo GLPG1972 verder te ontwikkelen als een potentieel ziektewijzigend medicijn tegen artrose."

Galapagos heeft de volledige commerciële rechten op GLPG1972 in de Verenigde Staten. Volgens de overeenkomst heeft Galapagos daarnaast recht op mijlpaalbetalingen in onder meer ontwikkeling en registratie, bovenop royalty's op toekomstige verkopen buiten de Verenigde Staten.

Het aandeel Galapagos sloot vrijdag 0,8 procent hoger op 81,20 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Rentebesluit Fed prominent op beursagenda

Euronext verwelkomt vers bloed.

Gisteren - Lees verder

AXA verkleint belang in TKH fractioneel

Kapitaalbelang onder meldingsgrens.

17 maart 2018, 09:46 - Lees verder

Norges Bank verkleint belang in PostNL

Kapitaalbelang onder meldingsgrens.

17 maart 2018, 09:44 - Lees verder

Norges Bank vergroot belang in Philips Lighting

Kapitaalbelang teruggebracht tot boven meldingsgrens.

17 maart 2018, 09:41 - Lees verder

Boussard & Gavaudan vergroot belang in Gemalto

Kapitaalbelang groter dan 3 procent.

17 maart 2018, 09:39 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
GALAPAGOS toevoegen aan uw watchlist 84,74 -1,30% -1,12 85,86