Europese beurzen hoger rond middaguur

Redactie ABM Financial News - 8 januari 2018, 12:27

Markt gesteund door positieve Europese macrocijfers.

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen noteerden maandag rond het middaguur hoger. De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 0,2 procent tot 398,25 punten, de Duitse DAX presenteerde een winst van 0,4 procent op 13.368,43 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 0,4 procent op 5.493,36 punten. De Britse FTSE 100 noteerde vlak op 7.720,54 punten.

De Europese aandelenmarkten zetten de opwaartse trend voort, waarbij de wereldwijde rally nog geen tekenen van vermoeidheid laat zien. "De hogere opening volgt na kleine winsten in Azië, waar de markt zich niet van streek liet brengen door publicaties waaruit bleek dat de centrale bank van China denkt dat er op korte termijn ruimte is voor een rentestijging", zei marktanalist Jasper Lawler van London Capital Group.

Op macro-economisch vlak werd maandagochtend bekend dat de detailhandelsverkopen in de eurozone in november op maand- en jaarbasis zijn gestegen met respectievelijk 1,5 procent en 2,8 procent.

Het vertrouwen in de eurozone verbeterde daarnaast in december. De index voor het consumentenvertrouwen steeg van 0,0 in november naar 0,5 afgelopen maand, terwijl de index voor het economisch sentiment van 114,6 in november naar 116,0 in december steeg.

De Duitse fabrieksorders namen daarentegen in november af. Op maandbasis ging het om een daling van 0,4 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,2008. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,2000 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,2029 op de borden. 

Olie noteerde maandag in het groen. Een februari-future West Texas Intermediate steeg 0,5 procent tot 61,73 dollar, terwijl een feburari-future Brent 0,2 procent hoger bewoog op 67,73 dollar. 

Bedrijfsnieuws

Novo Nordisk wil Ablynx overnemen en biedt 30,50 euro per aandeel in contanten. Novo Nordisk steeg 0,2 procent. De handel in Ablynx werd maandag op last van de toezichthouder stil gelegd. Ook Belgische sectorgenoten van Ablynx deden het maandag erg goed. Marktkenners zeiden dat het bod op Ablynx voor meer overnamespeculatie zorgde, nadat vorige week al een bod op Tigenix werd uitgebracht.

RTL Group neemt het Scandinavische videoconcern United Screens over voor 120 miljoen Zweedse kroon, omgerekend circa 12,4 miljoen euro. RTL steeg 0,4 procent.

Britse huizenbouwers stonden onder druk. Persimmon verloor 1,2 procent, Barratt Developments noteerde 1,0 procent lager en Taylor Wimpey daalde 1,5 procent.

De Zwitserse farmaceut Roche is een strategische samenwerking aangegaan met GE Healthcare voor de ontwikkeling van een gezamenlijk digitaal platform ter ondersteuning van de klinische besluitvorming. Roche noteerde rond het middaguur vlak

Mothercare verloor bijna 25 procent, nadat de Britse retailer meldde dat de identieke omzet in de 12 weken tot en met 30 december zowel in het Verenigd Koninkrijk als internationaal was gedaald. Sectorgenoten stonden tevens onder druk. Marks & Spencer verloor 0,8 procent en Kingfisher daalde 0,2 procent.

Micro Focus International verloor 17,0 procent, nadat de softwareproducent meldde dat CFO Mike Phillips een nieuwe rol krijgt binnen het bedrijf en opgevolgd zal worden door Chris Kennedy.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan maandag vermoedelijk een vlakke opening tegemoet, aldus de futures.

De toonaangevende S&P 500 index sloot vrijdag nog 0,7 procent hoger op 2.743,15 punten. De Dow Jones index eindigde 0,9 procent in het groen op 25.295,87 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,8 procent tot 7.136,56 punten. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Wisselend beeld.

Gisteren - Lees verder

Brian Crutcher nieuwe CEO Texas Instruments

Opvolger Rich Templeton.

Gisteren - Lees verder

IBM duikt in het rood

Belastingmaatregel zorgt voor verlies in vierde kwartaal.

Gisteren - Lees verder

Belastingmaatregel druk American Express in de rode cijfers

Creditcardmaatschappij waarschuwde eerder al.

Gisteren - Lees verder

Dow weet 26.000 punten vast te houden

Alcoa hard onderuit na kwartaalcijfers.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
BEL20 INDEX toevoegen aan uw watchlist 3.807,72 6,10% 218,87 3.588,85
CAC 40 toevoegen aan uw watchlist 5.494,83 0,02% 0,84 5.493,99
PSI 20 I... toevoegen aan uw watchlist 5.671,54 0,94% 52,85 5.618,69