Beursupdate: Damrak begint handelsweek in het groen

Redactie ABM Financial News - 8 januari 2018, 10:41

Galapagos aan kop na positieve resultaten.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs koerste maandag gedurende de ochtend in het groen. Rond half elf won de AEX 0,4 procent op 560,26 punten. 

Vermogensbeheerder André van Eerden van Aberfeld Asset Management sprak van een "fantastische start" van de handelsweek, maar vraagt zich af hoe lang de huidige niveaus nog haalbaar zijn. "Een kleine correctie naar 552 punten lijkt niet onwaarschijnlijk", aldus Van Eerden, die voor deze week rekening houdt met een rem op een verdere koersstijging.

Evenwel blijven beleggers vooralsnog enthousiast, zo constateerde de vermogensbeheerder. Verder merkte Van Eerden op dat de volatiliteit licht oploopt. "Ten opzichte van vrijdag steeg de volatiliteit op de AEX met circa drie procent", aldus Van Eerden. 

Op macro-economisch vlak krijgen beleggers vandaag inzicht in het economische sentiment in de eurozone met de vrijgave van de detailhandelsverkopen en het consumentenvertrouwen. Later deze week worden onder meer cijfers over de industriële productie- en inflatiecijfers in de eurozone vrijgegeven, terwijl in Amerika onder meer detailhandelsverkopen staan geagendeerd. Vanochtend werd al bekend dat de Duitse fabrieksorders in november 2017 zijn gedaald met 0,4 procent op maandbasis. 

De euro noteerde daarnaast ten opzichte van de dollar vanochtend op 1,1988, ten opzichte van een stand van 1,2038 bij het sluiten van de Europese beurzen vrijdag. De olieprijzen daalden licht. 

Stijgers en dalers

Onder de hoofdfondsen won Galapagos 3,6 procent. Het biotechbedrijf rapporteerde zondagavond positieve voorlopige resultaten met een Fase 1b studie in artrosepatiënten in de Verenigde Staten. In deze Fase 1b studie in patiënten werd GLPG1972 goed verdragen, aldus Galapagos. 

Verder stegen ArcelorMittal en ABN AMRO met respectievelijk 1,9 en 1,1 procent. 

Altice moest de rode lantaarn dragen met een verlies van 0,9 procent. Ook Vopak kon met een min van 0,1 procent niet in het groen komen. 

In de Midkap was het Air France-KLM dat op bijval van beleggers kon rekenen. Het aandeel steeg met 1,3 procent, gevolgd door het volatiele Intertrust met 1,0 procent. BE Semiconductor Industries verloor 1,1 procent. Fugro gaf 0,6 procent prijs. 

Onder de kleinere fondsen won Probiodrug 9,2 procent, terwijl Basic-Fit juist 0,7 procent verloor.  

Kardan steeg met maar liefst 18,2 procent. De Israëlische investeringsmaatschappij is in verregaande gesprekken met diverse partijen, waaronder Fortissimo Fund, over de verkoop van dochtermaatschappij Tahal Group. Verenigde Nederlandse Compagnie steeg 5,6 procent. Dit weekend bleek dat het MountainShield Capital Fund het belang in VNC uitbreidde van 8,2 naar 14,3 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Bitcoin flink onder druk

Beleggers Binck somber gestemd over toekomst cryptomunt.

55 minuten geleden - Lees verder

BAM aan de slag met campus in Groningen

Geen financiele details.

1 uur geleden - Lees verder

Wall Street op weg naar hogere opening

Amerikaanse beurzen zetten groeitrend voort.

1 uur geleden - Lees verder

Zwaar verlies Citigroup ondanks licht hogere omzet

Eenmalige belastinglast drukt resultaten.

1 uur geleden - Lees verder

Bedrijvigheid rond New York groeit minder hard

Empire State index daalt naar 17,7.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AEX INDEX toevoegen aan uw watchlist 561,06 -0,01% -0,04 561,10
AMX INDEX toevoegen aan uw watchlist 844,33 -0,39% -3,31 847,64
AScX INDEX toevoegen aan uw watchlist 1.101,47 0,12% 1,30 1.100,17