Beursblik: RTL versterkt multi-channel netwerk met acquisitie

Redactie ABM Financial News - 8 januari 2018, 09:42

KBC Securities vindt aankoop passen in strategie van mediaconcern.

(ABM FN-Dow Jones) RTL Group heeft met de aankoop van het Scandinavische videoconcern United Screens een mooie toevoeging kunnen doen aan zijn multi-channel netwerk. Dit meldde analist Ruben Devos van KBC Securities maandag in reactie op de melding van het Luxemburgse mediaconcern over de aankoop.

Volgens de marktvorser past de acquisitie binnen de videostrategie van RTL, waardoor de Luxemburgse onderneming zijn positie op het gebied van multi-channel in Europa kan versterken. Voor de multi-channel divisie wordt volgens Devos een break-even resultaat in 2019 voorzien en daarna voor de lange termijn een margegroei van 8 tot 12 procent.

De analist merkte daarbij op dat de multi-channel omzet van RTL in 2016 circa 170 miljoen euro bedroeg en dat het concern daarbij meldde dat deze omzet met "dubbelcijferige groei" zou toenemen.

Devos meldde verder dat RTL in het eerste halfjaar 13 procent van zijn totale omzet realiseerde uit digitale activiteiten en dat het mediaconcern aangaf dat dit moet groeien naar 15 tot 20 procent in de "komende paar jaren". 

De analist tekende daarbij aan dat de marge uit digitale activiteiten in totaal nu "licht positief" is.

Het aandeel RTL Group, dat beursnoteringen heeft in Brussel, Luxemburg en Frankfurt, noteerde maandagochtend 0,2 procent hoger op 68,45 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Afschrijvingen drukken winst Schlumberger

Omzet gestegen in vierde kwartaal.

1 uur geleden - Lees verder

Unibail-Rodamco verkoopt twee winkelcentra aan Primonial Reim - media

Overname betreft circa 33.000 vierkante meter.

1 uur geleden - Lees verder

Futures wijzen op hogere opening Wall Street

Rumoer rond mogelijke shutdown zwelt aan.

1 uur geleden - Lees verder

Groene koersen op Europese beurzen

Aandacht voor mogelijke shutdown Amerikaanse overheid.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.