Commissaris Jost verkleint belang in Alumexx

Redactie ABM Financial News - 6 januari 2018, 11:12

Verwatering als gevolg van overname.

(ABM FN-Dow Jones) Simon Jost heeft een kleiner belang in Alumexx, het voormalige Phelix, gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 29 december 2017.

Jost, die commissaris is bij Alumexx, meldde een kapitaalbelang van 3,18 procent met een zelfde stemrecht.

Op 8 november 2016 meldde Jost nog een kapitaalbelang van 4,86 procent met een stemrecht van eveneens 4,86 procent.

Als een verrassing komt de verkleining van het belang niet. Phelix kreeg eind 2017 goedkeuring van zijn aandeelhouders om Alumexx over te nemen van Jeroen van den Heuvel. Hiervoor betaalde Phelix 555.000 euro aan Van den Heuvel, die de nieuwe topman van het beursgenoteerde Alumexx werd. Daarvoor werden 3,7 miljoen aandelen uitgegeven tegen 0,15 euro per aandeel. Dat betekende dat Van den Heuvel een belang van 34,59 procent verkreeg.

Net als Jost verwaterden hierdoor de oude aandeelhouders van Phelix. MountainShield Capital Fund en Martijn Kok zagen hun belangen teruglopen naar respectievelijk 25,36 en 29,55 procent.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

TMG wil af van beursnotering

Verzoek ingediend.

44 minuten geleden - Lees verder

BASF wijst op flinke winststijging

Analistenverwachtingen ruimschoots overtroffen volgens chemiereus.

48 minuten geleden - Lees verder

Damrak sluit in het groen

Macrocijfers uit China en VS.

1 uur geleden - Lees verder

Amerikaanse olievoorraden omlaag

Benzinevoorraden hoger.

1 uur geleden - Lees verder

S&P negatiever over Kardan

Rating van ilCCC naar ilCC.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.