Valuta: eurosterkte houdt aan

Redactie ABM Financial News - 5 januari 2018, 09:47

Focus op Amerikaans banenrapport.

(ABM FN-Dow Jones) De euro blijft er vrijdagochtend ten opzichte van andere belangrijke valuta sterk bijliggen. Dit constateerde valutahandelaar Chris Jongbloed van Saxo Bank vrijdag tegen ABM Financial News.

In dat opzicht is er volgens de valutahandelaar vrijdag niet veel veranderd ten opzichte van de voorgaande handelsdagen. De Europese munt worstelt met de 1,21 ten opzichte van de dollar, "om daarna een sprong verder opwaarts te kunnen maken", aldus Jongbloed.

Alle signalen staan volgens de valutahandelaar op groen. Naast de euro, zitten ook olie, zilver en goud in de lift.

Het zwaartepunt ligt op macro-economisch vlak vrijdag bij de publicatie van het Amerikaans banenrapport. Hoewel het ADP-rapport van donderdag sterke data liet zien, zijn de cijfers volgens Jongbloed geen voorbode voor de kwaliteit van het officiële banenrapport. Europese inflatiedata, en de ISM inkoopmanagersindex voor de Amerikaanse dienstensector kunnen de markt vrijdag tevens richting geven. Cijfers van Markit lieten donderdag reeds een daling van de inkoopmanagersindex voor de dienstensector zien van 54,5 naar 53,7.

Tenzij er sterk tegenvallende cijfers worden gepubliceerd, voorziet de valutahandelaar geen veranderingen in sentiment op de markt.

De euro noteerde vrijdagochtend ten opzichte van de dollar 0,1 procent lager op 1,2055, terwijl de Europese munt tegenover de Japanse yen 0,3 procent steeg tot 136,48 en ten opzichte van het Britse pond 0,1 procent lager noteerde op 0,8902. De dollar steeg ten opzichte van de yen 0,4 procent tot 113,21, terwijl de greenback tegenover het pond 0,1 procent hoger noteerde op 0,7384.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Afschrijvingen drukken winst Schlumberger

Omzet gestegen in vierde kwartaal.

1 uur geleden - Lees verder

Unibail-Rodamco verkoopt twee winkelcentra aan Primonial Reim - media

Overname betreft circa 33.000 vierkante meter.

1 uur geleden - Lees verder

Futures wijzen op hogere opening Wall Street

Rumoer rond mogelijke shutdown zwelt aan.

1 uur geleden - Lees verder

Groene koersen op Europese beurzen

Aandacht voor mogelijke shutdown Amerikaanse overheid.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.