Oprichter Uber wil bijna derde van zijn aandelenbelang verkopen

Redactie ABM Financial News - 5 januari 2018, 11:12

Kalanick is van plan 29 procent van zijn aandelen te verkopen.

(ABM FN-Dow Jones) Travis Kalanick, oprichter van Uber Technologies, is van plan 29 procent van zijn aandelen in het taxibedrijf te verkopen. Dit meldden bronnen bekend met de situatie aan The Wall Street Journal. 

Kalanick, die sinds eind vorig jaar geen CEO meer is, maar wel nog steeds deel uitmaakt van het bestuur, biedt de aandelen ter waarde van circa 1,4 miljard dollar aan als onderdeel van een breder aanbod. Deze stukken worden aangeboden tegen een waardering van Uber van 48 miljard dollar, wat circa een korting van 30 procent betekent.

SofBank zal bij de verkoop circa 1,25 miljard dollar in Uber investeren, tegen een waardering van 68 miljard dollar. Daardoor zal de Japanse bank na afronding van de transactie een belang van 15 procent in Uber hebben.

Kalanick bezit ongeveer 10 procent van de aandelen Uber.


Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Bitcoin flink onder druk

Beleggers Binck somber gestemd over toekomst cryptomunt.

32 minuten geleden - Lees verder

BAM aan de slag met campus in Groningen

Geen financiele details.

52 minuten geleden - Lees verder

Wall Street op weg naar hogere opening

Amerikaanse beurzen zetten groeitrend voort.

59 minuten geleden - Lees verder

Zwaar verlies Citigroup ondanks licht hogere omzet

Eenmalige belastinglast drukt resultaten.

1 uur geleden - Lees verder

Bedrijvigheid rond New York groeit minder hard

Empire State index daalt naar 17,7.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.