Oprichter Uber wil bijna derde van zijn aandelenbelang verkopen

Redactie ABM Financial News - 5 januari 2018, 11:12

Kalanick is van plan 29 procent van zijn aandelen te verkopen.

(ABM FN-Dow Jones) Travis Kalanick, oprichter van Uber Technologies, is van plan 29 procent van zijn aandelen in het taxibedrijf te verkopen. Dit meldden bronnen bekend met de situatie aan The Wall Street Journal. 

Kalanick, die sinds eind vorig jaar geen CEO meer is, maar wel nog steeds deel uitmaakt van het bestuur, biedt de aandelen ter waarde van circa 1,4 miljard dollar aan als onderdeel van een breder aanbod. Deze stukken worden aangeboden tegen een waardering van Uber van 48 miljard dollar, wat circa een korting van 30 procent betekent.

SofBank zal bij de verkoop circa 1,25 miljard dollar in Uber investeren, tegen een waardering van 68 miljard dollar. Daardoor zal de Japanse bank na afronding van de transactie een belang van 15 procent in Uber hebben.

Kalanick bezit ongeveer 10 procent van de aandelen Uber.


Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Rentebesluit Fed prominent op beursagenda

Euronext verwelkomt vers bloed.

Gisteren - Lees verder

AXA verkleint belang in TKH fractioneel

Kapitaalbelang onder meldingsgrens.

17 maart 2018, 09:46 - Lees verder

Norges Bank verkleint belang in PostNL

Kapitaalbelang onder meldingsgrens.

17 maart 2018, 09:44 - Lees verder

Norges Bank vergroot belang in Philips Lighting

Kapitaalbelang teruggebracht tot boven meldingsgrens.

17 maart 2018, 09:41 - Lees verder

Boussard & Gavaudan vergroot belang in Gemalto

Kapitaalbelang groter dan 3 procent.

17 maart 2018, 09:39 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.