Olieprijs sluit lager

Redactie ABM Financial News - 5 januari 2018, 20:58

Beleggers nemen winst.

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is vrijdag lager gesloten. 

Beleggers leken daarmee wat winst te nemen, nadat de olieprijs afgelopen week al sterk was opgelopen. Op donderdag sloot de olieprijs nog op het hoogste niveau in drie jaar tijd in het licht van dalende voorraden in de Verenigde Staten en de aanhoudende onrust in Iran. 

"De daling van vandaag is vooral gerelateerd aan winstneming na een goede week", aldus grondstoffen-analist Giovanni Staunovo van UBS. Volgens Staunovo werden cijfers over de olievoorraden op donderdag vandaag opnieuw bekeken. De voorraden ruwe olie daalden in de week tot 29 december weliswaar meer dan verwacht, maar de benzinevoorraden stegen daarentegen wel. 

Analisten van TAC Energy sprak van een "vanzelfsprekende correctie" in een "aanhoudende stierenmarkt". Volgens de marktvorsers zijn de relatief stabiele olieprijzen een teken dat de stieren het nog steeds voor het zeggen hebben.  

Marktvorsers van Commerzbank verwachten bovendien dat het extreme weer in het noordoosten van Amerika de vraag naar diesel en stookolie goed zal doen. 

Toch is er ook scepsis, vooral vanwege de aanhoudende stijging van de Amerikaanse schaliegas en -olieproductie. "We verwachten dat de productie dit jaar zal stijgen, maar dat er evenwel onder de streep een klein tekort zal zijn tegen het einde van 2018", aldus analisten van Capital Economics. 

De markt kijkt vooral uit naar 9 januari, wanneer het Internationaal Energieagentschap met de verwachtingen voor 2019 komt.  

De februari-future voor een vat ruwe olie sloot vrijdag op de New York Mercantile Exchange 0,57 dollar lager of 0,9 procent, op 61,44 dollar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Fugro start onderzoek naar gasveld Abu Dabi

Onderzoek naar zuur gas in de Arabische Golf.

7 minuten geleden - Lees verder

Belastingdomper Morgan Stanley valt mee

Meer omzet voor Amerikaanse grootbank.

18 minuten geleden - Lees verder

PPG ziet resultaten oplopen

Verfconcern voorziet in 2018 prijsverhogingen.

29 minuten geleden - Lees verder

Pas op de plaats verwacht voor Wall Street na record

Grens 26.000 punten woensdag al geslecht.

1 uur geleden - Lees verder

Beursblik: mooie potentie voor nieuwe test MDxHealth

KBC Securities te spreken over verbreding.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.