Morgan Stanley neemt miljardenlast

Redactie ABM Financial News - 5 januari 2018, 14:23

Winst vierde kwartaal met 1,25 miljard dollar gedrukt.

(ABM FN-Dow Jones) Morgan Stanley verwacht dat de nettowinst in het vierde kwartaal van 2017 met 1,25 miljard dollar gedrukt zal worden als gevolg van de Amerikaanse belastinghervormingen. Dit meldde de Amerikaanse bank vrijdag voorbeurs.

Morgan Stanley meldde in ingediende documenten bij toezichthouder SEC een belastingvoorziening te nemen van 1,4 miljard dollar, grotendeels door af te schrijven op de waarde van uitgestelde belastingvorderingen. Vanaf 1 januari 2018 gaat de Amerikaanse vennootschapsbelasting omlaag van 35 naar 21 procent. 

De aankondiging van Morgan Stanley volgt op vergelijkbare waarschuwingen van andere partijen, zoals American Express en het Brits-Nederlandse Royal Dutch Shell. Sectorgenoot Goldman Sachs meldde vorige week een last te nemen van maar liefst 5 miljard dollar in verband met de belastinghervorming, terwijl Bank of America zei te verwachten dat de winst met 3 miljard dollar gedrukt zal worden.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Oud topman RoodMicrotec verkleint belang

Kapitaalbelang onder meldingsgrens.

Gisteren - Lees verder

BlackRock wijzigt belang in Wolters Kluwer licht

Kapitaalbelang fractioneel hoger.

Gisteren - Lees verder

BlackRock vergroot stemrecht in Gemalto

Stemrecht boven drie procent.

Gisteren - Lees verder

Shutdown VS in gang gezet

Te weinig steun voor tijdelijke verlenging.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Wisselend beeld.

19 januari 2018, 22:09 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.