Futures wijzen opnieuw op hogere opening Wall Street

Redactie ABM Financial News - 5 januari 2018, 12:54

Dow blijft boven 25.000 punten.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan vrijdag een hogere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd rond 0,2 procent in het groen.

Daarmee zet Wall Street de opwaartse trend van de afgelopen dagen voort, nadat de Amerikaanse beurzen donderdag opnieuw op recordniveaus sloten, geholpen door positieve macro-economische data.

"De belangrijkste economische rapportage van vandaag, het banenrapport voor de niet-agrarische sectoren, zal kleur moeten bekennen. Het cruciale getal zal de toon zetten voor het handelsklimaat voor de rest van de maand zetten", zei hoofdmarktanalist Naeem Aslam van Think Markets vrijdag. "De rapportage zal significante aanwijzingen geven of de gematigde groei van de VS-economie enige impact op de banenmarkt heeft gehad, en dan vooral in de loonontwikkeling", merkte de martvorser op. Hij wees er daarbij op dat de banenmarkt sinds de financiële recessie is versterkt en dat dit momentum is neergezet door voormalig president Obama en dat Trump daar nu de vruchten van plukt.

Vrijdag staan op macro-economisch gebied vier publicaties op de rol. Voorbeurs verschijnen het banenrapport van loonstrookjesverwerker ADP voor december en de handelsbalans in november. Later op de dag volgen de fabrieksorders in november en de ISM inkoopmanagersindex diensten over december.

Olie noteerde vrijdag behoorlijk in het rood. Een februari-future West Texas Intermediate daalde bijna een vol procent procent tot 61,44 dollar, terwijl een maart-future Brent ook 1 procent goedkoper werd op 67,42 dollar. 

De euro/dollar noteerde op 1,2051. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,2075 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,2068 op de borden. 

Bedrijfsnieuws

Travis Kalanick, oprichter van Uber Technologies, is van plan 29 procent van zijn aandelen in het taxibedrijf te verkopen, meldden bronnen bekend met de situatie aan The Wall Street Journal. Kalanick, die sinds eind vorig jaar geen CEO meer is, maar wel nog steeds deel uitmaakt van het bestuur, biedt de aandelen ter waarde van circa 1,4 miljard dollar aan als onderdeel van een breder aanbod. Deze stukken worden aangeboden tegen een waardering van Uber van 48 miljard dollar, wat circa een korting van 30 procent betekent. SofBank zal bij de verkoop circa 1,25 miljard dollar in Uber investeren, tegen een waardering van 68 miljard dollar. Daardoor zal de Japanse bank na afronding van de transactie een belang van 15 procent in Uber hebben. Kalanick bezit ongeveer 10 procent van de aandelen Uber.

Greenyard Foods heeft de onderhandelingen over de overname van de Amerikaanse Dole Foods beëindigd zonder tot een definitieve overeenkomst te zijn gekomen, zo meldde de Belgische producent van verse en bereide groente en fruit vrijdag Half december 2017 sprak Greenyard zijn intentie uit Dole Foods over te willen nemen. Het concern zei toen vergevorderde gesprekken te voeren met het bedrijf. Uitvoerend voorzitter van Greenyard, Hein Deprez, zei vrijdag dat ondanks alle inspanningen om een transactie te bereiken met een belangrijke financiële en strategische meerwaarde voor alle betrokken partijen, er toch geen akkoord kon worden bereikt. 

Slotstanden

Wall Street heeft donderdag weer nieuwe recordniveaus bereikt, waarbij de Dow Jones-index voor het eerst boven de 25.000 punten is uitgekomen. De hoofdgraadmeter steeg 0,6 procent tot 25.075,13 punten, terwijl de S&P 500 0,4 procent won tot 2.723,99 punten en de Nasdaq 0,2 procent in het groen sloot op 7.077,92 punten. 

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Update: Bitcoin flink onder druk

Cryptomunt zakt terug tot 10.000 dollar.

Gisteren - Lees verder

Weidmann wil dat ECB dit jaar stopt met opkopen - media

Bundesbank-president voert druk op Draghi op.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Aegon de sterkste daler.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit lager

Dagvaarding Bannon drukt enthousiasme.

Gisteren - Lees verder

Wall Street verdeeld

Dagvaarding Bannon drukt enthousiasme.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.