Damrak heeft record binnen handbereik

Redactie ABM Financial News - 5 januari 2018, 08:20

Jaartop van 2017 in zicht.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs gaat vrijdag naar verwachting nipt hoger openen. Op Wall Street sloot de Dow Jones index donderdagavond voor de eerste keer boven de 25.000 punten.

Futures op de AEX index wezen ruim een half uur voor de beursgong op een winst van 0,1 procent. Donderdag koerste de hoofdgraadmeter van het Damrak nog bijna een procent hoger naar 554,06 punten, waardoor de jaartop van 2017 van 557,43 punten binnen handbereik is gekomen.

Wereldwijd werden donderdag sterke inkoopmanagersindices voor de dienstensector vrijgegeven, waardoor werd onderstreept dat de seinen voor de wereldeconomie ook bij de start van het nieuwe jaar op groen blijven staan. De gunstige macro-economische cijfers waren koren op de molen voor oliebeleggers en futures op Amerikaanse olie koersten donderdagavond voor de derde dag op rij hoger naar  62,01 dollar, het hoogste niveau in drie jaar tijd. 

Daarnaast  maakte loonstrookjesverwerker Automatic Data Processing bekend dat het aantal banen in de Amerikaanse niet-agrarische private sector met 250.000 is toegenomen in december. Dit was beter dan de verwachte banengroei van 195.000. Dit lijkt een goede voorbode voor het officiële banenrapport dat vanmiddag wordt vrijgegeven en dat wordt beschouwd als 's werelds belangrijkste macrocijfer.

Marktanalist James Hughes van AxiTrader noemde het sterke banencijfer en de stijgende olieprijzen als belangrijkste redenen voor het positieve sentiment op de aandelenmarkten. Hij benadrukte dat de Amerikaanse beurzen ongekend sterk blijven presteren. "Je moet momenteel een dappere belegger zijn om tegen de kracht van de aandelenmarkten in te beleggen", zei de analist. 

In Azië koerste de Nikkei index vanochtend naar het hoogste niveau in 26 jaar. Na een winst van 3,3 procent donderdag, klom de Japanse hoofdgraadmeter vanochtend met krap een procent verder omhoog. Ook de beurs in Sydney zat met een winst van krap een procent in de lift. 

De euro/dollar noteerde vanochtend op 1,2063, vrijwel onveranderd ten opzichte van de stand voor het muntpaar bij het sluiten van de Europese beurzen donderdag.

Naast het Amerikaanse banenrapport zijn beleggers vandaag vooral geïnteresseerd in de voorlopige inflatiecijfers voor december voor de eurozone, met het oog op het rentebeleid van de Europese Centrale Bank.

Bedrijfsnieuws

De gemiddelde waarde op Euronext in december van het dagelijkse handelsvolume van contante effecten zoals aandelen, obligaties en warrants steeg op jaarbasis met 7,5 procent tot 7.783 miljoen euro. Vergeleken met de voorgaande maand lag het volume evenwel 4,4 procent lager. Over heel 2017 lag het gemiddelde dagvolume 6,7 procent hoger op jaarbasis. 

Morgan Stanley verhoogde het advies voor Randstad van Gelijkgewogen naar Overwogen. Het koersdoel werd daarbij opwaarts bijgesteld van 55,00 naar 60,00 euro.

ABN AMRO verhoogde het koersdoel voor DSM van 82,00 naar 92,00 euro, bij een onveranderd koopadvies. ABN AMRO verlaagde daarnaast het advies voor Boskalis van Houden naar Verkopen. Het koersdoel ging evenwel licht omhoog van 26,50 naar 27,00 euro.

AND Interantional Publishers benoemde Kees Molenaar tot voorzitter van de raad van commissarissen. Molenaar maakt sinds 7 juli 2017 deel uit van de raad van commissarissen van AND en volgt Rob Westerhof, de huidige voorzitter, op. Westerhof was acht jaar commissaris bij AND.

Slotstanden Wall Street

De Dow Jones index  steeg donderdag 0,6 procent naar 25.075,13 punten, terwijl de S&P 500 0,4 procent won tot 2.723,99 punten en de Nasdaq 0,2 procent in het groen sloot op 7.077,91 punten. 


 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Rentebesluit Fed prominent op beursagenda

Euronext verwelkomt vers bloed.

Gisteren - Lees verder

AXA verkleint belang in TKH fractioneel

Kapitaalbelang onder meldingsgrens.

17 maart 2018, 09:46 - Lees verder

Norges Bank verkleint belang in PostNL

Kapitaalbelang onder meldingsgrens.

17 maart 2018, 09:44 - Lees verder

Norges Bank vergroot belang in Philips Lighting

Kapitaalbelang teruggebracht tot boven meldingsgrens.

17 maart 2018, 09:41 - Lees verder

Boussard & Gavaudan vergroot belang in Gemalto

Kapitaalbelang groter dan 3 procent.

17 maart 2018, 09:39 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AEX INDEX toevoegen aan uw watchlist 536,92 0,68% 3,62 533,30
AMX INDEX toevoegen aan uw watchlist 808,98 -0,64% -5,25 814,23
AScX INDEX toevoegen aan uw watchlist 1.043,36 -0,52% -5,41 1.048,77