Beursupdate: Damrak licht hoger van start gegaan

Redactie ABM Financial News - 5 januari 2018, 09:22

Boskalis onderuit.

(ABM FN-Dow Jones) Beursplein 5 zette vrijdag kort na de beursgong zijn opmars voort. De AEX index koerste 0,2 procent hoger naar 554,98 punten, terwijl de Midkap vlak noteerde.

Onder de hoofdfondsen ging Randstad aan kop met een winst van meer dan twee procent op 54,94 euro. Morgan Stanley verhoogde het advies voor de uitzender van Gelijkgewogen naar Overwogen en stelde ook het koersdoel opwaarts bij van 55,00 naar 60,00 euro. Het aandeel geldt binnen de sector als de favoriet van de analisten.

Boskalis was juist de gebeten hond met een verlies van 4,5 procent naar 30,80 euro. ABN AMRO verlaagde het advies van Houden naar Verkopen, maar verhoogde wel het koersdoel licht van 26,50 euro naar 27,00 euro. Sinds september 2017 steeg het aandeel met 18 procent. Dit wordt volgens de analisten van de bank niet ondersteund door een vergelijkbare verbetering van de marktomstandigheden op de markten waarin Boskalis actief is.

In de AMX ging PostNL aan kop met krap een procent naar 4,23 euro. Barclays verhoogde het koersdoel voor PostNL van 3,20 naar 4,00 euro en de zakenbank verhoogde daarbij het advies van Onderwogen naar Gelijkgewogen. In 2018 moet PostNL volgens de analisten laten zien dat het weer weet te groeien. De winst moet evenwel vooral een impuls krijgen door met name kostenbesparingen, want de daling van het postvolume wordt nog niet volledig gecompenseerd door de groei in de pakketbezorging.

ASR Nederland leverde 0,9 procent in. 

Onder de kleinere fondsen wonnen ICT Group en Hunter Douglas meer dan een procent. Nedap leverde 0,4 procent in.

 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Alle fondsen lager.

2 uren geleden - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Stree

Alle fondsen lager.

2 uren geleden - Lees verder

Dreiging handelsoorlog houdt Wall Street nog steeds in greep

Stevige verliezen op weekbasis voor grote indexen.

2 uren geleden - Lees verder

Wall Street richting lager slot

Zorgen handelsoorlog houden aan.

2 uren geleden - Lees verder

Dreigende handelsoorlog houdt AEX in greep

Beursdebutanten nog niet overtuigend.

3 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AEX INDEX toevoegen aan uw watchlist 521,45 -1,31% -6,92 528,37
AMX INDEX toevoegen aan uw watchlist 790,93 -0,81% -6,45 797,38
AScX INDEX toevoegen aan uw watchlist 1.030,05 -0,99% -10,26 1.040,31