Wall Street beweegt richting hogere opening

Redactie ABM Financial News - 4 januari 2018, 14:49

ADP-banenrapport beter dan verwacht.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen donderdag af op een hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,3 procent in het groen.

Daarmee zet Wall Street de opwaartse trend voort nadat de Amerikaanse beurzen woensdag opnieuw op recordniveaus sloten, geholpen door positieve macro-economische data. De Dow heeft inmiddels het 25.000 punten niveau in het vizier.

"De notulen van de Fed hadden woensdagavond weinig effect op de markt, omdat we, zoals verwacht, zagen dat bijna alle leden vorige maand tijdens de beleidsvergaderingen stemden voor een renteverhoging", zei marktanalist James Hughes van Axitrader. "De Fed sprak tevens over de impact van de balansvermindering op de markten en uit de notulen bleek dat de centrale bank deze mogelijk op agressievere wijze zou kunnen reduceren", voegde hij toe.

"Het algemene marktsentiment blijft positief, aangezien Wall Street records blijft schrijven, terwijl de olie- en metaalprijzen stijgen", zei marktanalist Richard Perry van Hantec Markets. "Handelaren zullen zich steeds meer gaan focussen op het Amerikaans banenrapport van donderdag, waar  zal worden gekeken naar tekenen van inflatie. Aantrekkende loongroei is daarbij cruciaal", voegde hij toe.

Voorbeurs kreeg de markt reeds een voorproefje op het officiële rapport in de vorm van het ADP-banenrapport. Uit de data van loonstrookjesverwerker Automatic Data Processing bleek dat het aantal banen in de niet-agrarische private sector met 250.000 stuks zijn gestegen, terwijl werd gerekend op een banengroei van 195.000.

Tevens werd bekend dat het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten in de week eindigend op 30 december is gestegen met 3.000 naar 250.000 aanvragen. Vooraf geraadpleegde economen rekenden op 240.000 aanvragen.

Later op de dag volgt de inkoopmanagersindex van de dienstensector over december, gevolgd door het meest recente olievoorradenrapport van de Amerikaanse Energy Information Administration.

Olie noteerde donderdag vlak tot licht hoger. Een februari-future West Texas Intermediate steeg 0,2 procent tot 61,80 dollar, terwijl een februari-future Brent vlak noteerde op 67,85 dollar. 

De euro/dollar noteerde op 1,2067. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,2027 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,2009 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Tesla noteerde in de elektronische handel voorbeurs 2,7 procent lager. De producent van elektrische auto's meldde woensdag laat dat het aantal afgeleverde Model 3-auto's in het vierde kwartaal onder de productiedoelstelling is uitgekomen. Er werden net geen 30.000 auto's afgeleverd. De autofabrikant zei tevens "grote vooruitgang" te hebben geboekt met het oplossen van productieproblemen met het nieuwe model. "In de laatste zeven werkdagen van het kwartaal produceerden we 793 Model 3's", voegde Tesla toe. Daarmee zit de fabrikant naar eigen zeggen op koers om 1.000 stuks Model 3 per week te produceren. In de markt wordt nauwlettend gekeken naar de productie van het Model 3, omdat dit het model is dat de massa moet gaan bereiken. Aan het einde van het lopende kwartaal denkt Tesla 2.500 auto's van het nieuwe model te kunnen produceren en eind juni moet dit 5.000 zijn. Daarmee zou de fabrikant een kwartaal later zijn met het bereiken van een productie van 5.000 auto's dan aanvankelijk gedacht.

JC Penney noteerde voorbeurs 1,4 procent hoger. De warenhuis- en internetretailer herhaalde zijn outlook voor 2017 en zei dat de prestaties tijdens de feestdagen "bemoedigend" waren. 

Sectorgenoot Macy's verloor daarentegen 1,3 procent na een tegenvallende update.

Intel verloor voorbeurs 2,2 procent, waarmee de neerwaartse trend van een dag eerder voort wordt gezet. De chipproducent verloor woensdag 3,4 procent, nadat het concern bevestigde dat zijn chips een beveiligingsrisico hebben. Het betreft volgens Intel evenwel een probleem dat ook bij andere partijen speelt. Tevens werd bekend dat CEO Brian Krzanich voor miljoenen dollars aan aandelen van het bedrijf zou hebben verkocht, na geïnformeerd te zijn over de kwestie.

American Express waarschuwde woensdagavond nabeurs dat de belastingverlagingen in Amerika een negatieve impact hadden. Volgens de creditcardmaatschappij zal de winst afgelopen kwartaal met ongeveer 2,4 miljard dollar worden gedrukt door de nieuwe regels, waardoor de onderneming in de rode cijfers eindigde. Hierdoor mikt de creditcardmaatschappij voor heel 2017 op minder winst per aandeel dan de 5,80 tot 5,90 dollar die het eerder zei te zullen behalen. Overigens denkt American Express dat de belastingverlagingen op termijn wel een gunstig effect voor het bedrijf zullen hebben. Het aandeel verloor voorbeurs 0,6 procent.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot woensdag 0,6 procent hoger op 2.713,06 punten. De Dow Jones index eindigde 0,4 procent in het groen op 24.922,68 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,8 procent tot 7.065,53 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Wisselend beeld.

Gisteren - Lees verder

Wall Street kleurt groen

Deadline voor mogelijke shutdown nadert snel.

Gisteren - Lees verder

Alle seinen op groen voor Wall Street

Deadline voor mogelijke shutdown nadert snel.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs lager gesloten

Zorgen over Amerikaanse schalie-olie productie.

Gisteren - Lees verder

AEX blijft stijgen

Dow Jones index boven 26.000 punten.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.